Linkuri accesibilitate

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.
Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.

Rusia și Belarus prelungesc exercițiile militare comune. OSCE se va întruni în sesiune extraordinară

Rusia a mobilizat între 169.000 și 190.000 de soldați în apropiere de granița cu Ucraina și efectuează exerciții în Belarus și în Marea Neagră. Oficialii SUA au declarat că o operațiune militară majoră este iminentă și că ar putea începe „în orice moment”.

08:52 16.2.2022

Președintele Ucrainei a ținut miercuri dimineață un discurs la TV

Volodimir Zelenski a ținut miercuri dimineață un discurs televizat în care s-a adresat populației din țara sa.

Ucrainenii sunt „uniți de o singură dorință - de a trăi, de a trăi în pace”.

„Avem tot dreptul la toate acestea, pentru că suntem acasă, suntem în Ucraina. Și nimeni nu va iubi casa noastră așa cum o iubim noi. Și numai împreună ne putem proteja casa noastră. La mulți ani de Ziua Reîntregirii!”, a spus președintele Ucrainei, potrivit The Guardian.

08:49 16.2.2022

Ambasador rus: Războaiele din Europa „rareori încep miercuri”

Niciun atac asupra Ucrainei „în următoarea lună”, susține ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, într-o declarație pentru ziarul german Die Welt.

Vladimir Chizhov a negat informațiile privind existența unor planuri de atac asupra Ucrainei în următoarea lună, afirmând că războaiele din Europa „rareori încep miercuri”, făcând referire la un raport al serviciilor secrete americane care afirmă că Moscova discută despre o acțiune militară împotriva Ucrainei pe 16 februarie.

„În ceea ce privește Rusia, vă pot asigura că nu va avea loc niciun atac miercurea aceasta. Nu va exista nicio escaladare nici în săptămâna următoare, nici în săptămâna următoare, nici în luna următoare. Războaiele din Europa încep rareori într-o zi de miercuri. Atunci când faceți astfel de afirmații - afirmații foarte serioase împotriva Rusiei, în special - trebuie să le susțineți cu dovezi. În caz contrar, nu sunt altceva decât calomnii”, a spus el.

Diplomatul a făcut apel la națiunile occidentale să ia în serios problemele de securitate ale Moscovei.

07:44 16.2.2022

Atacul cibernetic asupra instituțiilor din Ucraina pare să continue și miercuri dimineață, potrivit portalului kp.ua. Site-urile Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu funcționează, în timp ce sunt raportate probleme și la alte site-uri, precum cel al Serviciului de Frontieră.

07:28 16.2.2022

Vladimir Putin se va întâlni cu Aleksandr Lukașenko „până la sfârșitul acestei săptămâni”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a refuzat să răspundă la întrebarea dacă cei doi lideri vor discuta despre retragerea trupelor rusești din Belarus după exerciții.

„Să avem răbdare, să așteptăm până la întâlnire. Sperăm că cei doi președinți vor face și o declarație comună după discuții”, a spus acesta.

Exercițiile militare dintre Rusia Belarus sunt așteptate să se încheie până în data de 20 februarie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG