Linkuri accesibilitate

Kievul a fost lovit de rachete rusești duminică, în zori
Kievul a fost lovit de rachete rusești duminică, în zori

Războiul din Ucraina | Putin intensifică atacurile asupra Ucrainei și atacă Kievul chiar în timpul summitului G7

În ziua 123 a invaziei, Rusia preia controlul total asupra orașului Lîsîceansk, din estul Ucrainei. Districtul Șevcenkivski din Kiev a fost lovit duminică, în zori, de rachete rusești. Liderii G7 discută despre criza energetică și alimentară. Rusia trimite în Belarus rachete cu capacitate nucleară.

08:55 26.6.2022

Atacuri cu rachete în Kiev. Exploziile zguduie orașul

UPDATE - Primarul Kievului a declarat că două persoane au fost duse la spital, iar salvatorii lucrează pentru a elibera oamenii prinși sub moloz. „Salvatorii au scos o fetiță de șapte ani. Ea e în viață. Acum încearcă să-i salveze mama”, a spus Kliciko.

***

Mai multe explozii au avut loc duminică în zori în districtul Șevcenkivski, din Kiev, capitala Ucrainei, a anunțat primarul orașului, Vitali Kliciko, pe Telegram.

„Echipe de ambulanță și salvatori au fost trimise la fața locului. Informații mai detaliate – mai târziu. Locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri”, a spus Kliciko.

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă.

Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30, ora locală, la jumătate de oră după ce sirenele de raid aerian au sunat în capitală, care nu a mai fost bombardată de ruși de aproape trei săptămâni, transmite AFP.

Un reporter AFP din ansamblul rezidențial care a fost lovit a auzit un bâzâit puternic înaintea exploziilor.

Corespondentul The Guardian, care a transmis știre, Lorenzo Tondo, a postat acest detaliu pe Twitter.

09:57 26.6.2022

Rachete rusești cu rază lungă de acțiune, lansate din Belarus. Putin: Am organizat un „spectacol de rachete”

Zeci de rachete rusești cu rază lungă de acțiune de sâmbătă au fost, pentru prima dată, lansate de bombardiere Tu-22 desfășurate din Belarus, a spus armata ucraineană.

Rusia a lovit sâmbătă mai multe ținte în toată Ucraina , inclusiv orașul-port Nikolaev, din sud, regiunea Cernigov, din nord, și un obiectiv militar de lângă Liov. Aproximativ 30 de rachete rusești au fost lansate și asupra regiunii Jîtomîr din centrul Ucrainei, ucigând un soldat ucrainean.

Agenția de informații militare a Ucrainei a declarat că utilizarea pentru prima dată de către bombardierii ruși a spațiului aerian din Belarus este „direct legată de încercările Kremlinului de a trage Belarusul în război”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul său video de sâmbătă noaptea că războiul de care Moscova se aștepta să dureze cinci zile a intrat în luna a cincea, Rusia „s-a simțit obligată să organizeze un astfel de spectacol de rachete”.

10:44 26.6.2022

Membrii G7 au confirmat interzicerea importurilor de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în ultima etapă a efortului de a paraliza economia Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina, transmite Asociația Presei.

Exporturile de aur către Rusia în 2021 au fost de 15,2 miliarde de dolari, iar importanța lor a crescut de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin.

10:49 26.6.2022

Forțele ruse încearcă să captureze integral orașul Lîsîceansk și să-l desprindă de la estul Ucrainei

Forțele ruse încearcă să desprindă orașul strategic Lîsîceansk de la estul Ucrainei, după ce a redus Sievierodonețk la o adunătură de moloz.

Lîsîceansk este următorul obiectiv al Moscovei care și-a extins bombardamentele masive de artilerie și lovituri aeriene în zone aflate la depărtare de inima bătăliilor din est.

Ucraina a anunțat că se retrage strategic din Sievierodonețk pentru a se putea concentra asupra Lîsîceanskului, aflat pe malul opus al râului Siverski Doneț.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG