Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis vrea să îl numească pe istoricul Radu Ioanid în funcția de ambasador al României în Israel


Președintele Klaus Iohannis

Istoricul Radu Ioanid, director în cadrul Muzeului Holocaustului din Washington, va intra în procedurile diplomatice pentru desemnarea ca ambasador al României în Israel, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a spus că numirea unui ambasador în Israel a fost tot timpul în atenția sa. „Pot să vă spun astăzi că intenţionez să îl promovez pe această poziţie pe domnul Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice poate deja în această săptămână şi sperăm la începutul anului să avem ambasador al nostru în Israel", a spus Iohannis.

Postul de ambassador în Israel este vacant de la începutul anului 2007.

În luna martie, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă anunța, la Washington, că ambasada României în Israel se va muta la Ierusalim, urmând exemplul SUA, dar și al Guatemalei, singurele state care au făcut așa ceva.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur la anunțul făcut de Viorica Dăncilă, afirmând că „demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român”.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG