Linkuri accesibilitate

Serghiești, 50 de kilometri sud-vest de Odesa. Imagine din 1 iulie - pompierii intervin la clădirile distruse de bombardamentele rusești.
Serghiești, 50 de kilometri sud-vest de Odesa. Imagine din 1 iulie - pompierii intervin la clădirile distruse de bombardamentele rusești.

Războiul din Ucraina | Și Kievul și Moscova pretind că ar controla Lisichansk

Sâmbătă dimineață au avut loc explozii puternice în orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, un punct strategic important pentru avansul forțelor Rusiei din estul țării către Odesa. În atacurile din ziua anterioară din regiunea Odesa au murit 21 de oameni.

Principalele informații

08:33 2.7.2022

Explozii puternice la Nikolaiev

Sâmbătă dimineață s-au auzit explozii puternice în orașul ucrainean Nikolaiev, a anunțat primarul acestuia, citat de Reuters.

Înainte de explozii, sirene antiaeriene au răsunat în întreaga regiune. „Sunt explozii puternice în oraș! Stați în adăposturi!”, a scris primarul Alexander Senkevici pe aplicația de mesagerie Telegram.

Nu este încă clar ce a provocat exploziile. Reuters precizează că nu a putut verifica independent informațiile.

Anterior, un bloc de apartamente a fost parțial fusese distrus, în ceea ce Ucraina descrie drept o nouă serie de atacuri rusești împotriva civililor ucraineni. În mesajul său din timpul nopții, președintele Volodimir Zelenski a transmis că Rusia vizează deliberat civili.

Nikolaiev este un punct strategic vital pentru avansul forțelor Rusiei către orașul-port Odesa. În atacurile de vineri dimineață din zona Odesa, care au vizat și un Centru de recuperare pentru minori aparținând Republicii Moldova au murit 21 de oameni.

08:30 2.7.2022

Încă doi cetățeni britanici trimiși în judecată în zonele separatiste

Separatiștii pro-ruși din autoproclamata „Republică Populară Donețk” au anunțat, vineri, că judecă încă doi cetățeni britanici, care ar fi „mercenari”.

Potrivit CNN, guvernul britanic a condamnat ceea ce descrie drept „exploatarea” prizonierilor în scopuri politice și a anunțat că a luat legătura cu autoritățile Rusiei.

Anterior, pe 9 iunie, britanicii Aiden Aslin și Shaun Pinner, împreună cu un cetățean marocan, Brahim Saadoune, au fost condamnați la moarte de un pretins tribunal din Donețk.

Aceștia au făcut, vineri, recurs, a transmis agenția de presă de stat rusă TASS, preluată de Reuters.

XS
SM
MD
LG