Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea mai pierde în instanță un proces deschis pentru anularea condamnării


Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Tribunalul București a respins, marți, cererea de eliberare pe motiv că este deţinut ilegal depusă de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Respinge cererea ca nefondata. Cu drept de contestație în 3 zile de la comunicare”, conform deciziei Tribunalului Capitalei.

Liviu Dragnea a cerut să iasă din închisoare și a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus”, prin care se garantează libertatea persoanei.

Liviu Dragnea a fost condamnat de ICCJ, pe 27 mai, la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. Dragnea este, în prezent, închis la Rahova.

Liviu Dragnea se află de un an după gratii după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai 2019, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Deși erau plătite de DGASPC Teleorman, în realitate, însă, cele două lucrau la organizația județeană a PSD. Anchetatorii au notat că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Încercările eșuate ale lui Liviu Dragnea de a ieși din închisoare

XS
SM
MD
LG