Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Curtea de Apel i-a respins sesizarea


Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Magistrații de la Curtea de Apel București au respins vineri contestaţia depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Magistrații au respins ca neîntemeiată sesizarea în care fostul lider PSD susținea că este deținut ilegal deoarece completul de la Înalta Curtea de Casație și Justiției care a pronunțat sentința definitivă a fost constituit ilegal.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019 la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman pentru infracțiunea de instigarea la abuz în serviciu. Condamnarea a fost dată de un complet de 5 judecători de la Curtea Supremă.

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, pentru că primul complet de 3 judecători de la Înalta Curte, care au pronunțat prima decizie pe fond, nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Iniţial, pe 9 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Dragnea, însă acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Încercările eșuate ale lui Liviu Dragnea de a ieși din închisoare

XS
SM
MD
LG