Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban s-a întâlnit cu ambasadorul SUA


Premierul Ludovic Orban și Hans Klemm, amdasadorul SUA la București
Premierul Ludovic Orban și Hans Klemm, amdasadorul SUA la București

Ludovic Orban a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul SUA Hans Klemm, în care au discutat despre proiecte din domeniile energetic, militar și de securitate, conform premierului român.

„Ştiţi foarte bine că între Statele Unite ale Americii şi România există un parteneriat strategic, care funcţionează foarte bine, relaţia este una dintre cele mai bune care au existat în ultimii 30 de ani şi, evident, am discutat de toate proiectele de interes comun din domeniul energetic, din domeniul militar, din domeniul securităţii, inclusiv al securităţii cibernetice, toate temele care sunt de interes comun şi care vizează proiecte comune”, a declarat Ludovic Orban, după ce a verificat stadiul lucrărilor de realizare a Magistralei 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, conform Mediafax.

Premierul Orban a avut vineri dimineaţă o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, şi cu Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la București.

Și mai devreme, imediat după învestire, Ludovic Orban a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu ambasadorul american, alături de Terri Sewell, ​ membru al Camerei Reprezentanților din Congresul de la Washington. La vremea respectivă, cele două părți au convenit aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii în toate dimensiunile sale, cu accent asupra cooperării în domeniile militar și securitate. Totodată, premierul Ludovic Orban a subliniat deschiderea spre dialog a Guvernului României, pentru a asigura un mediu stabil și atractiv investitorilor.

Ambasadorul Statelor Unite s-a văzut, de asemenea, și cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consemnându-se cu acea ocazie asigurările că rămâne valabilă încurajarea și sprijinul acordat Guvernului de la București în combaterea corupției.

„Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale”, arată documentul citat.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG