Linkuri accesibilitate

Cum explică noul premier Marcel Ciolacu lipsurile din CV


Marcel Ciolacu, the new romanian PM
Marcel Ciolacu, the new romanian PM

Marcel Ciolacu a explicat joi, la scurt timp după votul de învestitură primit în Parlament de cabinetul său, detaliile lipsă din CV-ul său și de ce și-a luat licența la 9 ani de la absolvire.

Ciolacu a spus că a susținut examenul de licență cu întârziere pentru că a avut alte priorități legate de familie și de propriile afaceri.

El susține că „singurul lucru neterminat” din viața lui este doctoratul, despre care a dat asigurări că-l va termina când va ieși din politică.

Ciolacu și-a conturat profilul unui om cinstit, fără o situație materială strălucitoare dar căruia nu-i pot fi imputate probleme cu legea.

„Eu nu am mașină personală de 5 sau 6 ani. Am condus și Volkswagen, am condus și Opel Kadett, după ce s-a născut băiatul, dar le-am vândut pe toate. Erau cumpărate second-hand din Germania. M-am dus personal acolo, pentru că am avut un frate care s-a dus la muncă în Germania cu familia.”

El le-a promis jurnaliștilor o discuție în care le va prezenta toată viața sa „în detaliu, astfel încât să nu mai circule minciuni.”

„Ce vă pot spune foarte clar e că nu am furat niciodată, nu am fost chemat niciodată la DNA. Am avut plângeri și am primit aceste clasări și cred că o să mai primesc mult timp. Nu am făcut ceva de care să îmi fie rușine mie, familiei sau părinților. Nu am făcut nimic rău împotriva nimănui și mi-am asumat tot ce am făcut. O să vă dau toate detaliile în ceea ce privește când am dat examenul de licență. A ținut de decizia mea și a familiei mele. Am terminat liceul, mi-am luat bacalaureatul, am dat la Facultatea de Drept și nu am intrat. Pe vremea mea, dumneavoastră sunteți mai norocoși, m-am dus în armată. A venit Revoluția, m-am căsătorit, au devenit altele prioritățile mele, am terminat facultatea. În acel moment, tatăl meu câștiga suficient pentru că era pilot militar, dar a ieșit la pensie. Noi suntem trei frați, ei erau căsătoriți, au apărut nepoții. Nu am cerut niciodată bani de la părinții mei, așa că am mers spre zona privată. Am lucrat la o companie româno-israeliană de import-export, am lucrat și ca muncitor la Electronica Industrială, apoi mi-am făcut propria companie. După ce mi-am cumpărat toată concurența din jur, după 7 ani, când a apărut și copilul în familia noastră și ne-am luat un apartament cu două camere pe strada Viitorului și am avut și norocul să ne închidem balconul, m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri. Am venit, mi-am terminat studiile, am intrat în administrație locală, am fost prefect interimar, am pierdut alegerile, m-am dus director la cea mai mare companie, cel mai mare angajator din Buzău, am ajuns viceprimar, parlament... Ăsta este marele secret, mare lucru ascuns de mine. Deciziile mi le asum și deciziile le-am luat așa cum a fost mai bine pentru familia mea. Am luat nota 9 la licență, dacă vreți vă și arăt. La doctorat am fost exmatriculat. Este singurul lucru neterminat din viața mea. După ce mă las de politică, vă promit că termin și doctoratul”.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG