Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu sesizează CCR în legătură cu un conflict constituțional Guvern-Parlament după angajarea răspunderii pe legea bugetului


Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD
Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD

Sesizarea va fi depusă luni și va fi semnată și de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

„Este un atribut pe care mi-l conferă funcția de președinte al Camerei Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD, în care a obținut unanimitate pentru acest demers.

Marcel Ciolacu a declarat că europarlamentarii PSD s-ar fi informat și au aflat că nu ar mai exista niciun caz în Europa, ca bugetul de stat să fie adoptat prin angajarea răspunderii.

De la Ceaușescu, România nu a mai cunoscut așa ceva. Chiar dacă nu vom reuși să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva, în viitor, să facă acest lucru”​, a declarat Ciolacu.

O moțiune de cenzură nu este total exclusă de PSD, întrebat însă dacă PSD va susține o moțiune de cenzură inițiată de Pro România, partidul lui Victor Ponta, Ciolacu a evitat să răspundă.

„Suntem singura formațiune care a refuzat orice fel de negociere pe bugetul de stat”, a afirmat Ciolacu, acuzând celelalte formațiuni politice care se declară de opoziție că au fost la Guvern „să negocieze sume de bani”.

Pe 30 decembrie, PSD va sesiza Curtea Constituțională și în legătură cu OUG 114.

Guvernul Orban își va angaja, începând de la ora 16, răspunderea în Parlament. Opoziția are la dispoziție trei zile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Bugetul pentru 2020 a fost construit cu un deficit de 3.6, iar orice amendament care implică resurse financiare poate conduce la majorarea acestui deficit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG