Linkuri accesibilitate

Un bărbat recuperează articole dintr-un magazin în flăcări în urma unui atac rusesc la Harkov
Un bărbat recuperează articole dintr-un magazin în flăcări în urma unui atac rusesc la Harkov

Masacrul rusesc în Ucraina | A început ofensiva pentru Donbas. SUA: Rusia duce o campanie de teroare împotriva poporului ucrainean

Luptătorii din Mariupol au respins ultimatului dat de Rusia pentru a se preda, în timp ce președintele Zelenschi anunță un iminent atac rusesc masiv în estul Ucrainei.

După ce au suportat un atac brutal de mai bine de o lună, luptătorii ucraineni din orașul-port Mariupol, asediat, din sud-estul țării, au respins termenul-limită al Rusiei de a se preda duminică și au promis că vor continua.

Președintele Volodimir Zelenski vorbește de un atac iminent și masiv în estul Ucrainei în timp ce autoritățile locale cer locuitorilor din Lugansk să părăsească cât mai repede zona.

6 oameni au fost uciși și 11 răniți, luni dimineață, în urma unui raid aerian întreprins de armata rusă asupra orașului Lvov. Printre victime se numără și copii.

În Kremlina, din regiunea Luhansk, se dau lupte de stradă luni.

15:23 18.4.2022

ONU: 5 milioane de ucraineni au părăsit țara până acum

ONU raportează că peste 4,9 milioane de ucraineni au fugit acum din țară ca urmare a războiului, transmite BBC.

Aproximativ 4.934.415 de persoane - majoritatea femei și copii - au plecat de la invazia rusească în Ucraina, pe 24 februarie, a declarat agenția de refugiați a ONU pentru AFP.

Organizația Internațională pentru Migrație a ONU spune că aproape 215.000 de cetățeni din țări terțe - în mare parte studenți și lucrători migranți - au evadat și ei în țările vecine.

Înseamnă că peste cinci milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul războiului, una dintre crizele umanitare și migrații cu cea mai rapidă creștere de până acum.

15:33 18.4.2022

Fost consilier al lui Putin susține că Moskva a fost lovită de o rachetă NATO

Serghei Markov, comentator politic din Moscova și fost consilier apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a susținut la BBC că nava Moskva s-a scufundat după ce a fost lovită de o rachetă NATO care a ajuns în Ucraina în ianuarie.

El a recunoscut în timpul unui interviu la programul World at One de la BBC Radio 4 că pierderea navei a fost un eșec din partea armatei ruse, dar că acest lucru se datorează faptului că Rusia luptă nu doar cu Ucraina , ci cu „o coaliție” de state mari, inclusiv SUA.

Ministerul rus al Apărării a publicat puține informații despre modul în care s-a scufundat nava, susținând că avariile aduse ambarcațiunii au fost cauzate de un accident la bord.

Guvernul ucrainean, împreună cu oficialii occidentali ai serviciilor de informații, spun că nava a fost lovită de mai multe rachete ucrainene.

15:49 18.4.2022

Primarul Moscovei: 200.000 de locuri de muncă din Moscova sunt în pericol după plecarea companiilor străine

Aproximativ 200.000 de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă în capitala Rusiei în urma plecării companiilor străine din țară, a declarat luni primarul Moscovei, Serghei Sobîanin, citat de CNN.

Autoritățile vor continua să implementeze planuri pentru a sprijini lucrătorii care riscă să fie șomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus Sobîanin.

„Continuăm să implementăm planul de îmbunătățire a sustenabilității economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaților cu risc de concediere. Luând în considerare subvențiile de la bugetul federal, pentru implementarea acestuia vor fi alocate 3,36 miliarde de ruble. În primul rând, programul se adresează angajaților companiilor străine care și-au suspendat temporar activitățile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să-și piardă locul de muncă”, a scris Sobîanin.

Planul de asistență pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în lucrări temporare și publice și stimulente pentru organizațiile și firmele care angajează acești lucrători, a adăugat el.

15:55 18.4.2022

Putin susține că sancțiunile împotriva Rusiei sunt „autogol” din partea Occidentului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat luni că țările occidentale au marcat un autogol prin impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei asupra Ucrainei, pentru că inclusiv economia Occidentului va fi afectată de aceste măsuri, transmite The Guardian.

Vorbind despre starea economiei interne a Rusiei, Putin a spus că inflația s-a stabilizat.

Sectorul serviciilor din Rusia a suferit cea mai gravă scădere a activității de la pandemia de Covid, pentru că atât consumatorii, cât și întreprinderile au anulat comenzi pe fondul sancțiunilor occidentale din ce în ce mai severe după invazia Ucrainei.

Comenzile din luna martie au scăzut pe măsură ce restricțiile la import și export s-au intensificat, iar inflația a crescut prețul serviciilor la cel mai rapid nivel înregistrat.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG