Linkuri accesibilitate

Metrorex: „Acţiunea ilegală de ocupare a metroului a produs pagube de aproape 3 milioane de lei”


Vineri, peste 250.000 de bucureșteni nu au putut folosi metroul.
Vineri, peste 250.000 de bucureșteni nu au putut folosi metroul.

Metrorex anunţă, luni, că acţiunea de protest de vineri a provocat pagube de peste 2,8 milioane de lei, iar oficialii companiei se vor îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind „toate mijloacele legale la dispoziţie”.

Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării circulaţiei metroului din ziua de 26 martie, într-o acţiune considerată iegală.

După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajaţii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Şi acestea sunt pagube provocate companiei. Şi pentru că metroul nu a circulat, compensaţia pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, a transmis, luni, Metrorex.

Compania anunţă că „se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziţie”.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de sindicalişti Metrorex au coborât pe calea de rulare. Peste 250.000 de călători au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să blocheze plecarea trenurilor, invocând un protest spontan. Circulația metroului a fost reluată de vineri seară, începând cu ora 22.00.

Tot, vineri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat ce măsuri va lua după protestul ilegal de vineri dimineață de la metroul bucureștean. El a spus că „nu va da înapoi în fața mafiei”.

Citiți și: Metroul blocat. Sindicaliștii au împiedicat plecarea trenurilor | Primele reacții

Metroul s-a blocat în afacerile subterane ale sindicatului

Ministrul Cătălin Drulă: „Rădoi, s-a terminat, nu mai merge! Statul nu va da niciun pas înapoi în fața mafiei”

XS
SM
MD
LG