Linkuri accesibilitate

Ministrul Sănătății: „Cascadă de nereguli deosebit de grave” în cazul pacientei arse / Spitalul Floreasca are acreditarea suspendată


Victor Costache a anunțat, luni, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul pacientei care a decedat, după ce a ars la Spitalul Floreasca. Acesta l-a asigurat pe prim-ministrul Ludovic Orban că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

UPDATE:

Acreditarea Spitalului Floreasca din Capitală a fost suspendată, luni, de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), ca urmare a faptului că o pacientă de 66 de ani a ars pe masa de operație, potrivit unui anunț făcut de instituție și citat de Mediafax.

„Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, anunță autoritatea într-un comunicat publicat pe site.

Conform sursei citate, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.

+++

„Din păcate, după cum știți, pacienta a decedat ieri seară, și vrem să transmitem condoleanțele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de neregului deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-u spital din România și să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul ședinței de luni a Guvernului, conform Mediafax.

Șeful Executivului a cerut ca raportul să fie amănunțit și să prezinte exact șirul evenimentelor, deoarece probabil că Parchetul va cere informațiile rezultate în urma controlului Ministerului Sănătății.

În replică, Victor Costache l-a asigurat pe premier că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.

Medicul Mircea Beuran susține că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

De cealaltă parte, deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că Mircea Beuran fie a mințit, fie a comis fals în înscrisuri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG