Linkuri accesibilitate

Ministrul Economiei anunță construirea unui aeroport privat la Giurgiu. Investiția aparține unei companii din Emiratele Arabe


Potrivit ministrului Economiei, Niculae Bădălău, construcția aeroportului din Giurgiu ar putea demara în luna octombrie

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunţat vineri, într-o postare pe Facebook, că în luna octombrie ar putea începe construcţia unuia „dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa”, la Giurgiu, iar compania care va investi în acest proiect este din Emiratele Arabe.

„În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie”, a scris Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei a precizat că a avut o întâlnire, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanții companiei care ar urma să construiască viitorul aeroport de la Giurgiu, însă nu a menționat numele acesteia.

Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu și președinte PSD Giurgiu, nu a vrut să dea detalii nici în ceea ce privește locul construcției despre care a spus că este „deocamdată, confidențial”, dar estimează că investiția ar putea fi finalizată în „maximum cinci ani”.

Aeroportul, despre care el spune că „va fi unul dintre cele mai mari din Europa”, ar urma să fie atât de marfă cât și de pasageri.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG