Linkuri accesibilitate

Miting în București. Senatoarea pro-rusă Diana Șoșoacă încearcă să se suie în tractoarele protestatarilor


Senatoarea SOS a obținut, prin intermediari, autorizație pentru organizarea unui protest în București la care sunt așteptați fermierii și transportatorii. Aceștia nu se prea înghesuie să participe considerând că nu e protestul lor, ci al unui partid politic.
Senatoarea SOS a obținut, prin intermediari, autorizație pentru organizarea unui protest în București la care sunt așteptați fermierii și transportatorii. Aceștia nu se prea înghesuie să participe considerând că nu e protestul lor, ci al unui partid politic.

Mitingul transportatorilor și fermierilor de duminică riscă să fie confiscat de senatoarea pro-rusă Diana Șoșoacă, care a obținut printr-un intermediar autorizație de la Primăria Generală a Bucureștiului. Organizarea se face la partidul SOS, pe care îl conduce.

Senatoarea Diana Șoșoacă a încercat la începutul săptămânii să obțină autorizație pentru organizarea în București a unui protest al fermierilor și transportarorilor.

Cererea, pe care figura și numele ei, a fost însă respinsă pentru că nu era întocmită conform regulilor – nu erau precizate traseul, numărul de participanți, responsabilul etc.

Șoșoacă, o aprigă susținătoare a protestelor, dornică să le capitalizeze politic, nu s-a lăsat. Așa că prin intermediul a doi avocați – Bogdan Petre și Duțu Alexandru – a mai depus o cerere. De data aceasta cu succes.

Pe document apare acum doar numele avocatului Bogdan Petre, reprezentat de avocatul Duțu Alexandru, nu și cel al Dianei Șoșoacă, un tertip care nu ascunde însă adevărații inițiatori.

Comisia din Primăria Generală a Bucureștiului, din care fac parte și reprezentanți ai Politiei și Jandarmeriei, a autorizat protestul în Piața Constituției, începând de duminică și până marți, pentru 200 de vehicule și 5.000 de persoane.

„Am avut o solicitare care întrunea condițiile legale, a trebuit s-o aprobăm, cum am aprobat o mie de alte proteste”, a explicat primarul general Nicușor Dan la un post de televiziune.

Despre conotația politică a mitingului, purtătoarea de cuvânt din Primărie, Diana Iancu, spune pentru Europa Liberă că „nici primăria, nici comisia nu au căderea să verifice legitimitatea unei persoane care face o solicitare în numele altei persoane”, atâta vreme cât sunt întrunite condițiile de legalitate.

„Nu verifică Comisia legăturile pe care le are o persoană care solicită autorizație cu dna Șoșoacă sau cu un partid politic”, ne spune purtătoarea de cuvânt a PMB.

Video | În ce condițiile ar renunța fermierii și transportatorii la proteste
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:58 0:00

Avocatul care a obținut autorizația a depus adeziune la SOS

Senatoarea SOS, Diana Șoșoacă, nu face niciun mister din faptul că se află în spatele celor care au cerut autorizația pentru miting.

De altfel a și fost prezentă la ședința comisiei care a aprobat protestul, așa cum reiese dintr-un video de aproape o oră postat pe Facebook-ul personal, în care se laudă cu succesul înregistrat.

„Am fost cu toată echipa și am negociat acel miting, îi multumesc colegului meu Dan Petre, care astăzi (n.r., joi) s-a dus peste ei, a depus o nouă cerere și vreau să vă spun că nu au acceptat Piața Victoriei pentru că dlui Marcel Ciolacu îi este frică de mitinguri”, spune Diana Șoșoacă, explicând că a făcut acest demers în calitate de senatoare și de avocat.

Avocatul Bogdan Petre, neagă orice politizare a mitingului și susține că a cerut autorizația în calitatea sa de cetățean revoltat de faptul că fermierilor și transportatorilor nu li s-a permis intrarea în București.

„Toate ligile, asociațiile, confederațiile își doresc să ajungă în București. Le-am dat această posibilitate. Vreau să arăt că sunt și oameni de bună credință în țara asta care vor să facă ceva pentru fermieri și transportatori”, declară Bogdan Petre pentru Europa Liberă.

El recunoaște că o simpatizează și pe Diana Șoșoacă, și partidul ei, așa că acum zece zile a depus o adeziune la SOS.

„Am simpatizat-o, mi-a plăcut. Am semnat acum zece zile o adeziune la SOS, așa am considerat eu. Mi-au zis că sunt șoșocar, nu sunt domle șoșocar. Îmi place această doamnă, când spune ceva, face”.

Centralizarea autovehiculelor se face la partid

Cu toate acestea, Bogdan Petre și-a asumat prin protocolul semnat cu Primăria Capitalei anumite responsabilități în calitate de organizator.

În primul rând, ar trebui să centralizeze numerele autovehiculelor care vor veni duminică la protest, ceea ce, admite Bogdan Petre, de unul singur este cam greu. Așa că Diana Șoșoacă s-a oferit să-l ajute.

Nici măcar nu va veni doamna Șoșoacă, vă grantez sută la sută. Mi-a confirmat că nu va veni din cauza că se încearcă politizarea acestui protest.
Avocatul Bogdan Petre, simpatizant SOS

„«Dacă pot să te ajut cu comunicate de presă, cu infrastructura de partid», mi-a spus. Eu sunt singur, nu am pe nimeni, nu am mai organizat niciodată un protest, o manifestare publică.

A cerut să se comunice numerele de înmatriculare pe adresa partidului doamnei și doamna să mi le dea mie, ca organizator. Nu e nimic politic aici, ea îmi susține mie demersul, că ea are notorietate, pe mine nu mă cunoaște lumea”, spune pentru Europa Liberă avocatul Bogdan Petre.

Diana Șoșoacă a cerut protestatarilor să trimită numele, numerele de telefon și numărul autovehiculului pe adresa partidului până sâmbătă.

„Suntem organizatori”, a spus ea, și să nu îndrăznească vreun partid, vreo „tinichea din parlament” să-și bată joc de protestatari.

„Ne-au aprobat 100 tractoare si 100 capete de tir, așa că o să vă rog frumos [...] să transmiteți numerele autovehiculelor, astfel încât să avem numerele de înregistrare ale participanților, îmi trebuie numele șoferului și telefonul.

Suntem orgnizatori și pe cine prind că-și bate joc de protestatari îl dau pe mâna jandarmeriei. Lista trebuie să o dau până sâmbătă, am luat legătura cu cei de la Afumați”, explică senatoarea.

Deocamdată Bogdan Petre nu a fost contactat de nimeni, de vreun fermier sau transportator, deși spune că și-a dat numărul de telefon.

Protestatarii nu se înghesuie la mitingul lui Șoșoacă

Fermierii cu care a stat de vorbă Europa Liberă sunt însă retricenți să participe la protestul organizat de Diana Șoșoacă.

În primul rând, explică pentru Europa Liberă Georgian Calotă, unul dintre fermierii care protestează de zece zile în zona Afumați și care a participat la negocierile de la guvern, un miting organizat înseamnă un număr limitat de persoane, autovehicule și de timp.

„Dacă până miercuri nu se rezolvă problemele, va trebui să eliberăm zona, ceea ce nu e în regulă”, spune Calotă pentru Europa Liberă.

În al doilea rând, deși nu are nimic cu niciun partid, oricine fiind liber să protesteze, i se pare că nu este în regulă că unui partid i s-a aprobat protestul și fermierilor nu.

„Din punctul meu de vedere cred că e o confiscare politică, adică noi am depus cereri și nu ne-a aprobat protestul și unui partid politic i-a aprobat. Pare cusut, nu dă bine, ceva e în neregulă”, susține Georgian Calotă.

Dănuț Andruș, fermierul care s-a erijat în lider și care protestează tot la Afumați, este de părere că mitingurile trebuie încurcate.

„Nu e protestul fermierilor, e al Dianei Șoșoacă. Noi nu avem nicio problemă, dacă cei care l-au organziat vor să facă un protest în centrul Bucureștiului, sunt liberi. Dar noi de aici de la Afumați nu plecăm la un alt protest. Acesta este protestul cu care s-au solidarizat fermierii și transportatorii din România.

Doamna Șoșoacă dacă știe că are fermieri și transportatori știe pe ce s-a bazat când a cerut să facă protestul”, spune Andruș pentru Europa Liberă.

Un alt motiv pentru care protestatarii nu sunt atrași de mitingul organizat de SOS este acela că Diana Șoșoacă atacă foarte dur guvernul și cere demisia premierului Marcel Ciolacu, așa cum se poate vedea pe Facebook-ul acesteia.

Chiar dacă fermierii și transportatorii sunt nemulțumiți de guvern, considerând că este responsabilitatea acestuia pentru situația creată, chiar dacă nu vor să suspende protestul până ce nu le vor fi satisfăcute cererile, nu solicită demisia premierului.

„Noi nu cerem demisia nici a prim-ministrului nici a președintelui, a niciunuia, pentru că, odată ce pleacă din funcție, ei scapă de toată responsabilitatea. Noi vrem să rezolve problemele statului. Nu avem niciun interes să blocăm statul român. Noi avem interesul ca să deblocăm acest stat, care este în moarte clinică, momentan”, a declarat pentru Europa Liberă Constantin Dogărescu (44 de ani), unul dintre transportatorii care stau de zece zile în stradă, la Afumați.

Confiscare politică- unde dai și unde crapă

Așa cum a arătat Europa Liberă, partidele naționaliste SOS și AUR au încercat de la bun început să căpușeze politic protestele, dar au fost respinse de oamenii ieșiți în stradă.

La nivel politic, efectele acestor proteste nu vor duce la întărirea PSD, chiar dacă în final acesta va reuși să satisfacă doleanțele fermierilor și transportatorilor, ci a partidelor extremiste, spune pentru Europa Liberă profesorul Cristian Pârvulescu.

„Efectele acestui fenomen vor duce la întărirea AUR și SOS, care generează o stare de spirit de ostilitate împotriva sistemului și care se poziționează ca reprezentant al poporului împotriva elitelor trădătoare”.

Și primarul Timișoarei a aprobat proteste ale fermierilor și transportatorilor, până pe 24 ianuarie, în centrul orașului.

„Timișoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest și pentru libera exprimare în România. De aceea am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Ce prevede pachetul de legi adoptat joi de guvern

  • un sprijin direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, pentru a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina;
  • echivalarea permisului auto la categoriile B și B1 pentru a conduce tractoare;
  • excepțiile de la înmatriculare și inspecție tehnică periodică la categoria vehiculelor lente;
  • RAR va putea efectua ITP-ul la vehicule agricole sau forestiere cu laboratoare mobile chiar la sediul fermelor;
  • efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor lente și atestarea profesională a personalului de specialitate din transportul rutier;
  • limita de despăgubire în cazul contractului național după modelul unei convenții recunoscute la nivel internațional, CMR;
  • examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.
  • ASF a anunțat deja public un preț sustenabil la asigurări, inclusiv pentru micii transportatori. În plus, se permite plata în rate a RCA și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.

XS
SM
MD
LG