Linkuri accesibilitate

11 migranți au murit după ce o ambarcațiune s-a răsturnat într-un râu dintre Serbia și Bosnia


Poliția și salvatorii se află pe râul Drina, locul unde barca migranților s-a răsturnat, pe 22 august 2024.
Poliția și salvatorii se află pe râul Drina, locul unde barca migranților s-a răsturnat, pe 22 august 2024.

Cel puțin unsprezece persoane s-au înecat după ce o ambarcațiune plină cu migranți s-a răsturnat pe râul Drina, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încerca să treacă din Serbia în Bosnia-Herțegovina, au anunțat autoritățile din cele două țări.

Unsprezece cadavre, inclusiv cadavrul unui copil de 9 luni și al mamei sale, au fost recuperate, a declarat ministrul sârb de interne Ivica Dačić.

Salvatorii sârbi au scos cadavrele a șase bărbați din râu, a spus el. Cadavrele altor doi bărbaţi au fost găsite de membri ai poliţiei Republicii Srpska, a spus Dacic.

Potrivit datelor preliminare, imigranții încercau să treacă ilegal din Serbia în Bosnia și Herțegovina.

Dovezile de la fața locului arată că în momentul în care ambarcațiunea s-a răsturnat, în interiorul ei se aflau cel puțin 25 de persoane, din care 18 au ajuns la mal, inclusiv trei copii, transmite publicația albaneză Vox News.

O operațiune de căutare și salvare a fost declanșată în zonă, fiind căutate trupurile migranților dispăruți în râu.

„În această dimineață, în jurul orei 05:00, poliția de frontieră din Llubovi a fost informată de autoritățile de frontieră din Bosnia și Herțegovina, dar și de cetățeni, că în cursul nopții o navă cu imigranți s-a scufundat în Drina. Aceștia încercau să treacă râu din Serbia din orașul Dërlaca”, a declarat ministrul Dačić.

Serbia se află pe așa-numita rută de migrație balcanică către Europa de Vest.

Cel puțin 40 de persoane au murit în ultimul deceniu în încercarea de a traversa râul Drina.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG