Linkuri accesibilitate

8.000 de persoane s-au înscris în proiectul Primăriei București de testare COVID


Bărbat testat pentru coronavirus în precedenta campanie a Primăriei București ce s-a desfășurat pe Arena Națională
Bărbat testat pentru coronavirus în precedenta campanie a Primăriei București ce s-a desfășurat pe Arena Națională

Circa 8 mii de persoane s-au înscris în programul „Testăm pentru Bucureşti", mai ales după ce Primăria Capitalei a anunțat că testele pot fi efectuate gratuit și de către românii care au nevoie de un rezultat negativ pentru a putea să își petreacă vacanța în străinătate.

Proiectul propus de mine a fost votat ieri, în Consiliul General, am şi demarat acest proiect, astăzi a fost prima zi de înscriere pe adresa de email vacanta2020@pmb.ro. Astăzi, în prima zi, am primit 2.500 de emailuri. Colegii de la ASSMB au început deja să le citească. Într-un email sunt mai multe solicitări pentru mai multe persoane de a se testa. Am calculat până în această seară cam 7.500 - 8.000 de persoane care vor să se testeze prin programul lansat de Primăria Capitalei, teste gratuite cu aparate Real Time PCR necesare pentru a intra în Grecia sau în alte ţări care le solicită", a declarat primarul general Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Cei înscriși urmează să fie distribuiți pentru testare la cele 12 clinici de stat şi private cu care Primăria Capitalei este în parteneriat.

„​E normal ca acum să aibă prioritate cei care pleacă în câteva zile în vacanţă, iar cei care - să spunem - pleacă în august, bineînţeles că se vor testa cu 3-4 zile înainte de data plecării, astfel încât buletinul de analize să fie valabil", a afirmat Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de beneficiari ai proiectului „Testăm pentru Bucureşti" de la 11.000 la 20.000 şi includerea în rândul acestora şi a bucureştenilor care călătoresc în scopuri turistice.

Testele pentru COVID au ajuns la mare căutare în rândul românilor, chiar dacă nu au simptome, deoarece Grecia, una din destinațiile preferate de vacanță în rândul românilor, a introdus obligativitatea unui test negativ cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Capacitatea de testare a crescut și la nivel național. Astfel, dacă la începutul pandemiei se efectuau abia 2-3.000 de teste, joi, 15 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat prelucrarea în 24 de ore a 19.097 de teste din care au fost depistate 777 de îmbolnăviri.

XS
SM
MD
LG