Linkuri accesibilitate

Parlamentul European programează a doua sesiune de audieri pentru comisari și dă o nouă șansă candidatei Franței


Sylvie Goulard și alți candidați respinși inițial de Parlamentul European la audierile pentru protofoliile de comisari vor primi încă o audiere, o șansă să convingă legislativul comunitar să le acorde votul de încredere.

Cinci candidaţi urmează să mai fie audiaţi săptămâna viitoare, scrie Agerpres, citând AFP.

Nouăsprezece dintre ei au fost audiaţi în această săptămână de către aleşii europeni şi trei au fost puşi în dificultate: franţuzoaica Sylvie Goulard, suedeza Ylva Johansson şi polonezul Janusz Wojciechowski.

Cei trei candidaţi picaţi au fost rugaţi să răspundă în scris la o serie de întrebări şi o nouă serie de audieri este avută în vedere în 14 şi 15 octombrie, cu trei zile înainte de summitul european.

Această serie de audieri permite de asemenea să fie audiaţi noii candidaţi desemnaţi de Ungaria şi România, după respingerea lui Lazlo Trocsanyi şi a Rovanei Plumb.

Suedeza, candidată pentru a Afaceri interne, şi polonezul pentru Agricultură "nu au convins deloc de capacitatea lor de a-şi gestiona portofoliile", a afirmat un eurodeputat din grupul Partidului Popular European.

"Sylvie Goulard trebuie să explice Parlamentului pentru ce vizează un post de comisar european în pofida problemelor judiciare care au constrâns-o să demisioneze din postul său de ministru în Franţa", a subliniat eurodeputatul conservator. Acest reproş i-a fost adresat în mai multe rânduri în cursul audierii sale miercuri.

În ceea ce privește propunerile României, Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, la România TV, că opoziția din România critică propunerile de comisar european, lucru care nu se întâmplă în alte țări.

Premierul a adăugat că în cazul în care „aducem și un bebeluș și am spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect”, potrivit Mediafax.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG