Linkuri accesibilitate

Rovana Plumb acuză că a fost scoasă din cursă de ”standarde duble” și de” jocurile politice ale colegilor români”


Europarlamentarul Rovana Plumb i-a mulțumit premierului şi Guvernului pentru sprijinul acordat în procesul de numire a comisarului european şi susţine că a fost scoasă din cursă de „standarde duble” și de „jocuri politice făcute și cu ajutorul unor colegi români”.

„Mulţumesc premierului Viorica Dăncilă şi Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au ştiut cu toţii că mi-aş fi reprezentat ţara cu profesionalism şi demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulţumiri speciale tuturor specialiştilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursă de standarde duble şi de jocuri politice făcute, din nefericire, şi cu ajutorul unor colegi români. Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe. Am votul a milioane de români care au susţinut PSD la europarlamentare şi cărora le mulţumesc încă o dată", a precizat Rovana Plumb, într-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că rămâne europarlamentar şi va continua să apere drepturile şi interesele ţării în orice situaţie.

Candidații comisari din partea României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi, au fost respinși săptămâna trecută, la o primă audiere, de către Comitetul pentru afacerile legale din legislativul european.

Luni, Comisia Juridică din Parlamentul European a votat pentru a doua oară să o respingă pe Rovana Plumb pentru postul de comisar european la Transporturi. Scrisoarea ei prin care anunță că și-a achitat împrumutul, cedând două apartamente creditoarei, a făcut mai mult rău decât bine.

Europarlamentarii din Comisia JURI au votat cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă să îi respingă pentru a doua oară pe Rovana Plumb și pe ungurul Laszlo Trocsanyi pentru posturile de comisari europeni.

A fost o întâlnire foarte ciudată, în care ni s-a cerut să mai votăm o dată ce votaserăm deja. Consider că a fost o încercare de a schimba votul”, a declarat la finalul ședinței europarlamentarul francez Manon Aubry (Stânga Unită).

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni seară că renunță la Rovana Plumb și va face o nouă propunere de comisar european.

În schimb, Ungaria l-a propus pe ambasadorul Budapestei la UE, Oliver Varhelyi, în locul primului său candidat, Laszlo Trocsany, respins și el de comisia JURI a Parlamentului European.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG