Linkuri accesibilitate

Pelerinaj la Cernica în carantină. Oameni din toată țara vor să ajungă la mănăstire


Sute de mașini din toată țara stau într-o coloană de un kilometru, inclusiv autocare cu pelerinaje organizate de parohii, pentru a ajunge la Mănăstirea Cernica, deși localitatea este în carantină

Sute de mașini din toată țara s-au îngrămădit duminică dimineață la intrarea în Cernica/județul Ilfov, la o coadă de circa un kilometru, deși localitatea este în carantină de la începutul acestei luni, transmite Digi 24.

Creștinii ortodocși vor cu orice preț să participle la liturghia organizată pentru hramul mănăstirii Cernica și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Calinic în ciuda solicitării jandarmilor de a respecta legea. În comună nu au acces decât localnicii sau cei care, așa cum prevede legea, au motive întemeiate pe care le specifică în declarația pe proprie răspundere: alimentare cu hrană sau medicamente sau îngrijirea unei rude bolnave.

Pelerinii au venit ori cu mașina personală, ori - cel mai grav - în pelerinaje organizate de parohiile lor, în autocare.

Pelerini la Cernica
Pelerini la Cernica

Cei mai mulți sunt revoltați că nu sunt lăsați să încalce legea și răspândesc inclusiv informații false de genul „la mall avem voie, la biserică nu”, așa cum reclama indignată una dintre pelerine.

De fapt, accesul la biserică este permis, dar nu pentru cei din alte localități decât cea aflată în carantină, după cum aceasta poate merge la slujbele din localitatea proprie.

O altă familie de vârstnici gesticula foarte indignată că localitatea a fost plasată în carantină „de pe o zi pe alta”, deși localitatea este în carantină de pe data de 1 aprilie, iar informația este publică accesibilă oricui.

XS
SM
MD
LG