Linkuri accesibilitate

Pfizer face concedieri în Belgia şi mută un departament în România


Clădire de birouri Pfizer. (Imagine generică)

Compania Pfizer anunță că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia) și va muta departamentul de planificare a aprovizionării la Bucureşti, relatează cotidianul La Libre Belgique.

Reprezentanții sindicali s-au declarat șocați de decizia luată „în plină pandemie”, în condițiile în care angajații participă la eforturile de producere a vaccinului COVID, iar situația și perspectivele financiare ale companiei nu ar justifica această mișcare.

Comisia Europeană așteaptă livrarea a 600 de milioane de doze de vaccin BioNTech & Pfizer.
Comisia Europeană așteaptă livrarea a 600 de milioane de doze de vaccin BioNTech & Pfizer.

Potrivit La Libre Belgique, un purtător de cuvânt al companiei a declarat doar că Pfizer încearcă să își optimizeze lanțului global de aprovizionare. „În prezent explorăm opțiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai mult resursele, să îmbunătățim eficiența proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii”, a spus acesta.

Vaccinul BioNTech & Pfizer, produs de compania germană BioNTech și corporația farmaceutică Pfizer, cu sediul în Statele Unite, este unul dintre primele trei vaccinuri folosite în Uniunea Europeană, pe baza unui contract aprobat de Comisia Europeană în 11 noiembrie 2020.

Recent, directorul în cadrul Pfizer, Angela Hwang, declara în fața Parlamentului european că Pfizer a făcut o investiție de 2 miliarde de dolari pentru producția de vaccin și va livra Uniunii Europene 500 de milioane de doze în 2021.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG