Linkuri accesibilitate

PLUS lansează candidatul în București în toiul discuțiilor cu USR


Liderul PLUS, Dacian Cioloș, l-a însoțit pe Vlad Voiculescu la lansarea candidaturii pentru primăria București
Liderul PLUS, Dacian Cioloș, l-a însoțit pe Vlad Voiculescu la lansarea candidaturii pentru primăria București

Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, și-a lansat vineri proiectul pentru Primăria București, intitulat „​Bucureşti, capitala oamenilor buni”, într-o conferință de presă la care a participat și liderul partidului, Dacian Cioloș.

„Această administrație conduce orașul pe contrasens”, a spus Vlad Voiculescu, adăugând că orice plan serios pentru dezvoltarea unui oraș „începe și se termină cu oamenii”.

Potrivit lui Voiculescu, proiectul „Bucureşti, capitala oamenilor buni” a fost redactat după ce echipa lui ar fi consultat zeci de experţi şi a întrebat peste 10.000 de oameni ce îşi doresc de la oraşul în care trăiesc.

Principalele probleme care ar trebui rezolvate în capitală sunt legate de birocrație și traficul rutier.

Dacă ești un om care vrea să își facă treaba trebuie să faci calculul, pentru că petreci în fiecare zi o oră în trafic, în medie, 9 zile în fiecare an, ne spunea o statistică recentă”, a spus Voiculescu.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a spus că Voiculescu a fost cel mai tânăr membru al Guvernului pe care l-a condus.

Îl susţin pe Vlad Voiculescu pentru că sunt convins că are capacitatea de a aduna oameni care să facă lucruri pentru oameni”, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloş, fost premier.

PLUS poartă negocieri cu USR pentru a avea un singur candidat la Primăria București, care ar urma să fie ales dintre Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, susținut de USR.

La ultima întâlnire, de luni, 13 ianuarie, echipele de negociere nu au clarificat criteriile de desemnare a candidatului la funcția de primar al Capitalei. PLUS și Vlad Voiculescu doresc alegeri primare, în vreme ce Nicușor Dan susține varianta alegerii candidatului prin intermediul sondajelor de opinie.

În ultimele zile, Vlad Voiculescu a anunțat un sondaj de opinie în care există un singur procent diferență între cei doi, în favoarea lui Nicușor Dan (36%).

Pe 12 ianuarie, Nicușor Dan a dat publicității un sondaj de opinie care arată că el ar fi preferatul, cu 52%, la mare distanță față de Vlad Voiculescu (29%). Nicușor Dan, susținător al candidaturii unice a opoziției la Primăria Capitalei, a declarat recent că se va retrage totuși din cursă dacă nu el va fi cel desemnat.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat, pe 12 ianuarie, că va propune PNL și PMP să susțină un candidat unic la primăria Capitalei, considerând că este „obligatoriu” acest lucru pentru a nu se repeta scenariul din 2016, când partidele de dreapta nu au avut un candidat comun.

Noi suntem deschişi să discutăm cu PNL pentru a avea un candidat unic împreună cu PNL şi dacă e posibil şi cu PMP, de altfel, toată opoziţia. Eu cred că lucrul acesta este posibil şi este necesar, e obligatoriu”, a declarat Cioloș.

Premierul Ludovic Orban a declarat, pe 11 ianuarie, că PNL va avea un candidat propriu pentru Primăria Capitalei, desemnat pe baza unei cercetari sociologice care va testa potenţialii candidaţi ai partidului.

Citește și:

XS
SM
MD
LG