Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis. „Cheltuielile pentru armată rămân 2% din PIB”


Klaus Iohannis

Sunt adeptul unei alianțe NATO puternice și voi promova o alianță puternică și unită”, a spus președintele Klaus Iohannis la finalul ședinței CSAT, prima la care participă Guvernul Orban.

Șeful statului va participa la summitul NATO de la Londra, unde România va sublinia importanța regiunii Mării Negre pentru flancul estic al Pactului Nord Atlantic și pentru România. De asemenea, un alt mesaj va fi menținerea la nivelul de 2% din PIB a cheltuielilor bugetare pentru Armată. În acest sens, CSAT a dat semnalul că va continua înzestrarea Armatei prin achiziționarea a încă cinci avioane F-16, care a fost avizată de Consilul Suprem de Apărare. Urmează o lege în acest sens, care va fi supusă aprobării Parlamentului, fiind vorba despre un contract care depășește 100 milioane de euro.

Klaus Iohannis a spus că în condițiile unui deficit bugetar de peste 4%, pentru care România riscă sancțiuni din partea UE, „bugetul Armatei va cântări exact 2% din PIB”.

De asemenea, în cadrul CSAT a fost avizată și rectificarea bugetului, care include bugete mai mari pentru serviciile secrete, coordonate în cadrul acestei structuri, coordonate de președintele țării.

În privința bugetului cu deficit excesiv, Klaus Iohannis a spus că reglarea diferenței de cheltuieli, care depășesc veniturile nu va însemna sub nicio formă tăieri de pensii, salarii sau înghețări ale acestora.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Erdogan câstiga alegerile
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
XS
SM
MD
LG