Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis, ședințe de evaluare a măsurilor luate de autorități


Președintele Iohannis va avea o videoconferință cu managerii de spitale

Președintele Klaus Iohannis are programate, la Palatul Cotroceni, mai multe ședințe de evaluare a intervenției autorităților și a măsurilor luate pentru gestionarea pandemiei de coronavirus care a ajuns în România la 576 de persoane infectate și 8 decese.

Astfel, conform agendei președintelui, la ora 12, șeful statului se va vedea cu premierul Ludovic Orban, ministru de Interne, Marcel Vela, și ministru Sănătății, Victor Costache. Tema reuniunii este evaluarea și prezentarea a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La finalul întâlnirii, președintelui Iohannis va susține o declarație de presă.

Ulterior, la ora 14, Klaus Iohannis are programată o videoconferință cu managerii de spital, la care va mai participa și premierul Orban, ministrul de Interne, al Sănătății și cel de la Transporturi, Lucian Bode.

Ședințele vor fi primele la care va participa premierul Orban după ce va părăsi izolarea impusă după ce a intrat în contact cu un senator depistat pozitiv. Ludovic Orban a fost testat de două ori, iar rezultatele au fost negative.

Șeful statului a subliniat, luni, că, până acum, s-au luat măsuri restrictive gradual, iar ele vor continua și vor fi mai dure pentru a se asigura prevenirea răspândirii coronavirusului.

Luni, autoritățile române au confirmat 143 de cazuri noi, ridicând numărul total la 576, dintre care 15 pacienți internați la terapie intensivă, șapte în stare gravă.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul deceselor a ajuns, marți dimineață, la 8.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG