Linkuri accesibilitate

Rezultat negativ pentru Ludovic Orban la al doilea test coronavirus


Ludovic Orban s-a izolat după ce a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, depistat pozitiv
Ludovic Orban s-a izolat după ce a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, depistat pozitiv

Premierul Orban și membrii Guvernului nu sunt infectați cu coronavirus. Autoritățile au anunțat că testele negative, efectuate pentru a doua oară, au ieșit negative.

După ce și al doilea test a ieșit negativ, premierul Orban va putea ieși perioada de izolare pe care a efectuat-o la Vila Lac 1.

„Premierul Ludovic Orban, precum și membri ai Guvernului, au primit rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind unul negativ.

În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile și își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria. În același sens vor proceda și ceilalți membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Prim-ministrul Orban s-a izolat după ce a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 13 martie. Chițac a intrat în contact direct cu membri ai guvernului, care, la rândul lor, s-au văzut cu președintele Iohannis în ultimele zile.

Deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae avea să fie confirmați cu coronavirus după ce conducerea liberalilor a fost testată ca urmare a infectării lui Virgil Chițac. Cei trei au fost declarați, între timp, vindecați și au fost externați.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în cauza care-l privește pe senatorul PNL Vergil Chițac, care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

XS
SM
MD
LG