Linkuri accesibilitate

Prioritățile lui Ludovic Orban ca premier: echilibrele economice și independența justiției


Ludovic Orban începe negocierile pentru obține susținere politică pentru guvernul său.

Ludovic Orban a anunțat că printre prioritățile noului Guvern vor fi refacerea echilibrelor macroeconomice, restructurarea aparatului guvernamental, respectarea statului de drept și asigurarea unei reale independențe a justiției șiiconsolidarea parcursului european al României.

„Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL și garantez că voi pune toată experiența, toate cunoștințele, toată energia în slujba interesului public. Asumarea răspunderii într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare competentă și stabilă este ceea ce ne definește. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ceea ce așteaptă de la un guvern normal și anume cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public”, a spus Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, după ce Klaus Iohannis l-a anunțat ca premier desemnat.

Orban a spus că prioritățile guvernului pe care îl va forma sunt:

  • Refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri și mediul privat.
  • Restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului și de asemenea digitalizarea administrației publice.
  • Consolidarea parcursului european al României în conformitate cu pactul pe care l-a semnat PNL la inițiativa președintelui României.
  • Respectarea statului de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției.
  • Readucerea instituțiilor „în slujba cetățeanului și nu a politrucilor care sunt puși temporar să conducă”.

Orban a mai declarat că speră ca partidele care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie deschise negocierilor pentr a susține acest nou guvern.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG