Linkuri accesibilitate

Ministerul Educației, în plină grevă generală: De luni, începe înscrierea pentru bacalaureat


Prima probă a bacalaureatului, verificarea competențelor, ar urma să aibă loc loc între 12-21 iunie, își propune ministerul Educației.

Ministerul Educației a anunțat respectarea calendarului examenului de Bacalaureat 2023, în ciuda grevei din învățământ care a intrat vineri în a cincea zi.

Conform calendarului oficial, înscrierea la examen este programată pentru perioada 29 mai - 7 iunie.

Ministerul Educației spune că directorii unităților de învățământ „care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinților și elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii.”

Oficialii afirmă că au continuat să comunice permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare pentru a găsi soluții de respectare a calendarului tuturor examenelor de final de ciclu școlar.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar urma să se termine pe 2 iunie, iar pentru clasa a VIII-a, pe 9 iunie 2023.

Vineri, sindicaliștii au atras atenția că există riscul ca organizarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională să fie blocate pentru că protestele vor continua și săptămâna viitoare până când guvernul va ceda și va majora salariile cu 25 de procente.

Peste 100.000 de cadre didactice, și alte câteva zeci de mii de angajați din domeniul auxiliar se află în grevă general de luni, 22 mai, nemulțumiți de salariile de învățământ.
  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG