Linkuri accesibilitate

Propunere în Educație: Elevii care nu iau nota 5 la evaluarea națională să meargă direct la școala profesională


Toată lumea este de acord: ministerul, reprezentanții părinților și ai elevilor, dar și sindicatele. Din 2020, elevii care la examenul după clasa a opta nu reușesc să ia notă de trecere, ar urma să mergă direct la școlile profesionale.

”Părinții au fost de acord cu această propunere, la fel ca toată lumea de altfel. Dar ar fi fost ideal ca această măsură să fie luată pentru elevii care intră în clasa a V-a din anul școlar 2019-2020, astfel încât să fie și ei și părinții responsabili, să fie consiliați cu privire la ce vor face mai departe”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți din România.

Ideea nu este nouă, iar pași au existat deja, chiar anul acesta, în această direcție.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu, dată afară după declarațiile sale în contextul cazului Caracal, a suplimentat locurile la școli profesionale tocmai pentru ca elevi cu note sub 5 la evaluarea națională să aibă șanse la educație.

În 2019, aproape 18% dintre elevii care au susținut evaluarea națională au intrat la liceu cu media de admitere sub 5, din cauza metodei de calcul folosită la admiterea la liceu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG