Linkuri accesibilitate

Propunerile PNL pentru data alegerilor locale: 27 septembrie și 4 octombrie


Două date au fost propuse pentru alegerile locale din acest an în ședința Biroului Politic al PNL de marți seara: 27 septembrie și 4 octombrie, transmite Digi 24, preluată de G4Media.

Nu poate fi, însă, luată o decizie până când CCR nu se va pronunța asupra competenței organizării alegerilor, după ce parlamentul a decis amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatulului aleșilor locali până la finalul anului.

Legea a fost modificată de PSD, UDMR, Pro România și ALDE astfel încât data alegerilor locale să nu mai fie stabilită de guvern, ci de parlament, prin lege organică.

PSD a introdus un amendament la ordonanța de guvern privind prelungirea mandatului aleșilor locali care prevede ca alegerile locale să fie organizate la șase luni de la încheierea stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat în urmă cu zece zile că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie iar cele parlamentare pe 6 decembrie, dacă evoluția epidemiologică o va permite.

Curtea Constituțională a amânat pentru 3 iunie pronunțarea privind sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale și stabilirea datei alegerilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG