Linkuri accesibilitate

Protest la Caracal. Oamenii sunt înfuriați de mersul anchetei. „Corupția ucide”, lozinca scandată de sute de tineri


Inscripție de pe tricourile multora dintre tinerii veniți în aceste zile la protest, la Caracal
Inscripție de pe tricourile multora dintre tinerii veniți în aceste zile la protest, la Caracal

Sute de oameni protestează pe străzile din Caracal, în memoria Alexandrei, fata dispărută despre care se presupune că a fost ucisă, dar și față de modul în care decurge investigația autorităților.

„Alexandra a sunat, nimeni nu a acționat”, strigă oamenii care mărșăluiesc pe străzi. Ei au pornit de la sediul Poliției, în care au scandat „Demisia!” și se îndreaptă spre casa suspectului Gheorghe Dincă.

Sunt mulți tineri, alături de părinții lor, care spun că oricare dintre ei ar fi putut fi victime ale ororilor petrecute la Caracal.

„Corupția ucide” stă scris pe pancartele localnicilor, care scandează „Rușine să vă fie!”.

Protestul a fost anunțat pe facebook și cuprinde următorul apel „Tot ceea ce ne dorim din partea voastră este sa fiti civilizati,sa nu injurati, sa nu folositi expresii si cuvinte jignitoare!”

Și în zilele precedente, oamenii din Caracal au protestat față de lentoarea și confuzia autorităților, pe care le acuză că nu au făcut nimic pentru a salva copila de 15 ani care a apelat în zadar la 112.

Încă de vinerea trecută, când a presa a început să relateze despre ororile petrecute în Caracal, casa lui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit procurorilor că le-ar fi ucis pe ambele fete dispărute din zonă, Alexandra și Luiza, localnicii s-au adunat la casa acestuia. În fața porții înalte de aproape 4 metri și-a făcut loc un altar comemorativ, unde, ca într-un pelerinaj, oamenii țin aprinse lumânări și au șezat coroane mortuare.

Vineri s-a consemnat și o altercație între oamenii, furioși că poliția nu a intervenit la timp, și jandarmii echipați în costumele „țestoaselor ninja”, de intervenție în cazuri de urgență.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG