Linkuri accesibilitate

PSD se destructurează pe plan local. Transferuri masive la PNL


Sigla către care se fac transferurile de la PSD, ALDE, Pro România. Pentru moment

Războiul USR-PNL este departe de a se stinge. O arată și postarea făcută de USR pe pagina sa de Facebook, în care inventariază transferurile de primari, viceprimari și parlamentari, cu preponderență de la PSD dar nu numai, transferați la PNL.

USR reproșează PNL, pornind de la cazul primarului Mihai Chirica, de la Iași, că vrea să facă reformă cu oamenii PSD și că, implicit, încearcă să-i păcălească pe români, uitând de promisiunile făcute electoratului de a îndrepta „nenorocirile” făcute de PSD.

Pe de altă parte, PNL pare a profita din plin de poziția de relativă ascendență pe care o are pe plan local asupra celorlalte partide, acceptând, de-a valma, membri PSD, Pro România sau de oriunde ar veni, numai să „întărească și să lărgească” PNL, așa cum, cu umor involuntar, spune șeful PNL de la Olt, Liviu Voiculescu.

Toate aceste mișcări de trupe sunt monitorizate cu rigoare de ceasornicar de cei de la USR, cu care liderul PNL a anunțat că ar urma să asigure guvernarea după alegeri, dar care l-au „mâhnit” cu declarațiile lor de dată recentă pe președintele PNL, Ludovic Orban.

„Pe zi ce trece crește lista transferurilor pe care PNL le face în timp ce vorbește despre „realizarea marilor reforme de care România are nevoie” și despre repararea „nenorocirilor lăsate de PSD”. Să înțelegem că repară răul făcut de PSD cu oamenii PSD tocmai pentru că sunt cunoscători ai „mecanismului”? Sau că încearcă să-i păcălească iar pe români?”, scrie USR pe pagina sa de Facebook, după care face și un inventar al acestor transferuri.

Parlamentari:

 • Daniel Constantin ex-PC, ex-ALDE, ex-Pro România
 • Sorin Cîmpreanu ex-ALDE, ex-Pro România
 • Mircea Banias ex-PNL, ex-PDL, ex-PNL, ex-PC, ex- ALDE, ex-Pro România
 • Damian Florea ex-FSN, ex-PSD, ex-PUR, ex-PC, ex-ALDE, ex-PSD, ex-Pro România
 • Liviu Ioan Balint ex-PMP, ex-PSD, ex-PRO România
 • Remus Borza ex-ALDE, ex-PSD
 • Cristina Burciu ex PSD
 • Mihăiță Găină ex PSD
 • Elena Hărătău ex PSD
 • Eugen Gioancă ex PSD

Primari și viceprimari:

 • Mihai Chirică (Iași) ex-PSD
 • Cristian Matei (Turda) ex-PSD
 • Marian Voicu (Ciorani) ex-PSD
 • Silviu Ionut Stan Albeni ex-UNPR
 • Bogdan Loghin (Rădăuți) ex-PSD
 • Vladimir Petruț (Cavnic) ex-PSD
 • Sandu Tudor (Paulești) ex-PSD

Hotnews.ro face un bilanț al racolărilor făcute de PNL pe plan local, cu exemplificare pe filialele de la Slatina și Cluj. Prima a destructurat Pro România, a doua pe cea a PSD, cu sprijinul conducerii inabile a PSD de pe plan local.

Astfel, Gazeta Oltului scrie despre „dezastrul” de la Slatina (județul Olt), unde filiala Pro România a rămas fără zeci de membri care au trecut la PNL alături de Cristina Tomirea, fost președinte al organizației de femei PSD Olt și apoi coordonatoare Pro România, filiala Olt.

Informația a fost confirmată de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, care a anunțat că organizația se „lărgește și întărește” cu peste 30 de noi membri, exprimându-și bucuria că „valorile și idealurile liberale atrag tot mai mulți simpatizanți și membri noi, gata oricând să pună umărul la eforturile noastre pentru reconstrucția României.”

La Cluj hemoragia de membri PSD către PNL a fost oprită prin dizolvarea triumviratului Alexa-Mocanu-Mlădinoiu după intervenția de la centru, scrie ziarulfaclia.ro. Lor le sunt atribuite plecările deputatului Cristina Burciu și primarului de la Turda, Cristian Matei, care va candida la primărie din partea PNL. Chiar și așa, 18 primari din județ sunt în negocieri cu PNL, scrie sursa citată, care vorbește de o destructurare a partidului pe plan local, misiunea noii conduceri interimare fiind tocmai cea de a opri plecările din partid.

În urmă cu doar șase luni, conducerea PNL lua decizia de a respinge „traseiștii” din zona PSD, ALDE şi Pro România

Întrebat cu privire la decizia adoptată privind interdicţia de a-i primi în partid pe „traseişti” din PSD, ALDE şi PRO România, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat pe 12 august 2019 că hotărârea a fost adoptată tocmai pentru a opri orice speculații cu privire la intențiile PNL.

 • „Ştiţi foarte bine că există actori politici, comentatori care tot încearcă să creeze o percepţie falsă. PNL este în război total cu PSD şi cu coaliţia guvernamentală, de fapt cu toate PSD-urile şi cu PSD mare şi cu PSD-urile mai mici, ei sunt adversarii noştri politici. Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care distruge România şi, ca atare, am vrut să se ştie foarte clar că niciun pesedist nu are ce să caute în PNL”, a afirmat Orban, citat de Agerpres. El a adăugat că PNL „a fost, este şi va fi întotdeauna împotriva traseismului politic”, întrebat de ce această interdicţie nu vizează „traseişti” din PMP şi USR.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Campionatul mondial al câinilor de salvare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00
XS
SM
MD
LG