Linkuri accesibilitate

PSD va trebui să spună cât a costat elicopterul cu care Viorica Dăncilă a fost în turneu în zona Moldovei, obligat de instanță


Viorica Dăncilă, fost președinte PSD, a vizitat, în vară, mai multe localități din Moldova, folosind un elicopter

PSD a pierdut, la Iași, procesul pe care i l-a intentat grupul civic Reset, reprezentat de activista Daniela Mitrofan, în urma refuzului partidului, condus la acea vreme de Viorica Dăncilă, de a răspunde unei solicitări pe baza legii 544/2001 privind accesul la informații de interes public.

Reset a dorit să afle de la cine și cu cât a închiriat PSD elicopterul cu care Viorica Dăncilă s-a deplasat într-un turneu în județele Moldovei, în vară.

Cele patru întrebări formulate de Daniela Mitrofan, în august 2019, în baza legii 544/2001 au fost:

  • Care este suma plătită pentru închirierea elicopterului?
  • Cine deține această firmă de la care s-a închiriat elicopterul sau cine este proprietarul acestuia?
  • Care este sursa acestor fonduri din care s-a plătit elicopterul?
  • Care a fost scopul vizitei dnei Dancilă în Moldova?

Informațiile publicate pe Portalul instanțelor de judecată arată că judecătorii de la Tribunalul Iași au admis parțial, marți, acțiunea formulată de Daniela Mitrofan și obligă PSD să comunice în scris informațiile solicitate, în termen de 20 zile de la rămânerea definitiva a sentinței.

Sentința poate fi atacată de PSD în termen de 15 zile de la comunicare.

Instanța a respins celelalte două solicitări, și anume daune morale, cerute de organizația civică, precum și acoperirea cheltuielilor de judecată.

Grupul civic Reset a mai câștigat un proces cu PSD, prin care a cerut declararea sumelor primite ca subvenții de la buget în perioada 2016-2018 și a modului în care au fost cheltuiți banii.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG