Linkuri accesibilitate

Oamenii depun flori în fața ruinelor mall-ului de la Kremenciug, centrul Ucrainei, atacat luni, la oră de vârf, cu două rachete rusești cu rază lungă de acțiune, lansate din Kursk/Rusia. Kremlinul spune că nu era mall, ci depozit de arme oferite Ucrainei de Occident.
Oamenii depun flori în fața ruinelor mall-ului de la Kremenciug, centrul Ucrainei, atacat luni, la oră de vârf, cu două rachete rusești cu rază lungă de acțiune, lansate din Kursk/Rusia. Kremlinul spune că nu era mall, ci depozit de arme oferite Ucrainei de Occident.

Războiul din Ucraina | Noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei. Vizate, aurul și industria de apărare. Primarul din Herson, arestat de ruși

Numărul victimelor din atacul rusesc asupra mall-ului din Kremenciug continuă să crească. La Madrid a început summitul NATO în care este așteptată o decizie privind adderarea Suediei și Finlandei.

Principalele informații ale zilei

23:15 28.6.2022

Turcia a renunțat la obiecțiile sale privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Turcia, Finlanda și Suedia au semnat un acord trilateral care ridică obiecțiile Turciei față de aderarea Finlandei și Suediei la NATO și aduce cele două țări nordice cu un pas mai aproape de aderare.

20:37 28.6.2022

Grupul rus de hackeri Killnet a atacat Lituania

Grupul rus de hackeri Killnet a declarat pentru Reuters că continuă un atac cibernetic major asupra Lituaniei, ca represalii pentru decizia luată de Vilnius de a opri tranzitul unor bunuri sub sancțiunile Uniunii Europene către exclava Kaliningrad din Rusia.

Prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, a declarat reporterilor din Vilnius că instituțiile guvernamentale lucrează 24 de ore pe zi pentru a „remedia problemele pe măsură ce sunt găsite”.

„Acesta nu este primul atac. Am experimentat multe atacuri cibernetice începând cu 24 februarie”, a spus ea, referindu-se la ziua în care a început invazia rusescă în Ucraina.

Atacurile anterioare au inclus scanare intensă pentru vulnerabilități în computerele guvernamentale, a spus premierul.

19:58 28.6.2022

Diageo, producătorul berii Guinness, al whisky-ului Johnnie Walker și al vodcii Smirnoff părăsește Rusia

Grupul de băuturi spirtoase Diageo este cea mai recentă companie occidentală care se retrage din Rusia după ce Putin a invadat Ucraina, pe 24 februarie.

Decizia vine după ce, în ultimul său raport anual, producătorul a anunțat o creștere a vânzărilor în Europa de Est „cauzată în special de creșterea puternică din Rusia ”.

„Accentul nostru va rămâne pe sprijinirea angajaților noștri din regiune și pe acordarea unor condiții de concediere îmbunătățite, asigurându-ne totodată că respectăm reglementările locale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

O sursă familiarizată cu chestiunea a declarat pentru Reuters că Diageo, care a încetat să livreze și să vândă mărfuri în Rusia din martie, va păstra acolo o licență de afaceri care care permite menținerea unui număr de angajați.

18:53 28.6.2022

SUA vizează aurul și industria rusă de apărare prin noi sancțiuni

SUA au interzis importul de aur rusesc nou, cel mai mare export non-energetic al țării, și au impus sancțiuni asupra a peste 100 de ținte.

Au fost impuse sancțiuni asupra a 70 de entități, multe critice pentru apărarea Rusiei, pe lângă 29 de persoane, a declarat Departamentul de Trezorerie al SUA într-un comunicat. Toate aceste măsuri își propun să „degradeze capacitățile lui Putin” și să împiedice „și mai mult războiul său împotriva Ucrainei, care a fost deja afectată de moralul slab, lanțurile de aprovizionare rupte și eșecuri logistice”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

Pe lista de sancțiuni se află conglomeratul aerospațial de stat al Rusiei, Rostec, și un producător de avioane de luptă rusești, United Aircraft Corporation.

Anunțul vine în momentul în care Departamentul de Stat al SUA impune sancțiuni pentru alte 45 de entități, 29 de persoane și peste 500 de ofițeri militari ai Federației Ruse și oficialilor Federației Ruse „implicați în reprimarea disidenței”, amintește The Guardian.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG