Linkuri accesibilitate

Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.
Armata rusă a distrus complet școala din Bakhmut într-un atac aerian. Lupta pentru Donețk este dură și de ea ar putea depinde soarta întregii regiuni Donbas.

Războiul din Ucraina | Macron vine în vizită în România. Sute de soldați ucraineni uciși zilnic pe front

Ucrainenii rezistă cu greu în Severodonețk și solicită Occidentului furnizarea urgentă de armament. Kremlinul a declarat că nu s-a ajuns la niciun acord cu Turcia privind transporturile de cereale ucrainene peste Marea Neagră.

07:52 10.6.2022

Teritoriile ocupate în Ucraina vor forma o singură regiune ce va fi încorporată în Rusia

Autoproclamatele republici separatiste Lugansk și Donețk, precum și teritoriile ocupate de ruși din regiunile Herson și Zaporojie urmează să fie unite într-un singur district federal ce va fi încorporat de Rusia, scriu jurnaliștii de investigație de la Meduza.

Aceștia citează trei surse apropiate de Kremlin care afirmă că districtul ar urma să fie creat după organizarea referendumurilor privind aderarea la Rusia în aceste teritorii. Teritoriile ucrainene nu se vor alătura raioanelor existente”, a explicat una dintre surse.

Potrivit surselor Meduza, Boris Rapoport, șef adjunct al Departamentului Administrației Prezidențiale pentru Afacerile Consiliului de Stat, coordonează planurile de creare a noului district ce urmează să fie anexat de Rusia. El s-a ocupat deja de organizarea autorităților locale pro-ruse din Donbas în regiunile ocupate de separatiști în 2014.

08:10 10.6.2022

Blinken despre cetățenii străini condamnați la moarte : Rusia să respecte dreptul internațional

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut respectarea normelor de drept internațional în ce privește prizonierii de război, denunțând așa-zisul proces în care doi britanici și un marocan capturați în timp ce luptau în armata ucraineană la Mariupol au fost condamnați la moarte de oficiali prorusi.

”Suntem profund îngrijorați de relatările privind un proces înscenat și de sentințele împotriva combatanților legali care servesc în forțele armate ale Ucrainei. Facem apel la Rusia și apropiații săi să respecte dreptul internațional umanitar, inclusiv drepturile acordate prizonierilor de război”, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken, într-un mesaj pe twitter.

08:41 10.6.2022

Rusia, venituri mai mari din combustibilii fosili decât înainte de război

Rusia ar putea obţine acum venituri mai mari din combustibilii fosili decât cu puţin timp înainte de invazia sa în Ucraina, deoarece creşterile globale ale preţurilor au compensat impactul eforturilor occidentale de a-i restricţiona vânzările, a declarat reprezentantul SUA pentru securitatea energetică, Amos Hochstein, în timpul unei audieri de joi din Senatul american, transmite Reuters.

Nu pot nega asta”, a spus Hochstein Subcomitetului pentru Europa şi Cooperare Regională în Securitate din Senat, ca răspuns la o întrebare dacă Moscova câştiga acum mai mulţi bani din vânzările sale de ţiţei şi gaze decât cu câteva luni înainte de începerea războiului.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au convenit să interzică importurile de combustibili fosili ruşi şi au impus sancţiuni crescânde pentru a pedepsi ţara din cauza invaziei sale în Ucraina. În timp ce aceste măsuri au îngreunat comerţul mondial cu combustibili fosili din Rusia, ele au contribuit, de asemenea, la declanşarea unei creşteri a preţurilor petrolului şi gazelor la nivel global.

09:13 10.6.2022

Ministerul britanic al Apărării: Pericol de epidemie de holeră în Mariupol

Rusia are probleme în asigurarea serviciilor publice de bază pentru populația din teritoriile ocupate din estul Ucrainei, potrivit Ministerului britanic al Apărării. În lipsa medicamentelor, în Mariupol există riscul izbucnirii unei epidemii de holeră de proporții. Serviciile medicale sunt aproape de colaps în Mariupol, atrage atenția ministerul britanic.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG