Biserica Ortodoxă Rusă spune că Papa Francisc a denaturat sensul conversației purtate cu Kirill
Biserica Ortodoxă Rusă a emis o declarație în care îl critică pe Papa Francisc, spunând că Papa a denaturat ultima conversație pe care a avut-o cu Patriarhul Kiril al Moscovei, scrie The Guardian.
„Negocierile Primatului Bisericii Ortodoxe Ruse cu Papa și șeful Bisericii Angliei, Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, au avut loc online pe 16 martie. Au discutat despre problemele ajutorării refugiaților, dreptul fiecăruia de a-și mărturisi credința și limba maternă fără persecuție politică și rolul creștinilor în căutarea păcii în Ucraina. Este regretabil că la o lună și jumătate de la conversația cu Patriarhul Kirill, Papa Francisc a ales tonul greșit pentru a transmite conținutul acestei conversații. Este puțin probabil ca astfel de declarații să contribuie la stabilirea unui dialog constructiv între Bisericile Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă, care este deosebit de necesar în prezent”, arată o declarație a Departamentului pentru Relații Externe cu Biserica al Patriarhiei Moscovei, preluată de agenția rusă de stat RIA.
Declarația Bisericii Ortodoxe spune apoi că Patriarhul Kirill i-a spus Papei Francisc că războiul a început din cauza unei lovituri de stat în Ucraina, în 2014, și a promisiunii încălcate a NATO de a nu se extinde spre est.
Comisia Europeană a propus înghețarea averii Patriarhului Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse
Comisia Europeană a propus înghețarea averilor Patriarhului Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, în cadrul unei a șasea runde de sancțiuni împotriva Rusiei.
Patriarhul a fost adăugat pe lista celor propuși pentru sancțiune, care a fost trimisă ambasadorilor UE pentru revizuire, spun surse familiarizate cu subiectul, citate de The Guardian.
Numele pot fi eliminate sau adăugate la dorința statelor membre în această etapă, a spus o sursă a Comisiei UE.
Kirill, în vârstă de 75 de ani, este un susținător fervent al liderului rus, Vladimir Putin, și a descris cândva domnia sa drept un „miracol”.
Marea Britanie a declarat că va interzice exportul de servicii, inclusiv contabilitate, consultanță și consiliere PR către Rusia
Marea Britanie a anunțat că va interzice exportul de servicii, inclusiv contabilitate, consultanță și consiliere PR către Rusia, în cea mai recentă încercare de a izola economia Rusiei după ce a invadat Ucraina. Doar avocații vor putea în continuare să deservească clienții ruși.
Secretarul de externe, Liz Truss , a anunțat „interzicerea exporturilor de servicii către Rusia” într-un comunicat de presă de miercuri. Se crede că măsurile nu vor intra în vigoare peste câteva săptămâni.
Oligarhii ruși, dintre care mulți dețin active semnificative în Londra și Marea Britanie, au angajat în trecut o gamă largă de contabili britanici, consultanți și consilieri de relații publice pentru a îndeplini sarcinile de raportare impuse prin lege, precum și pentru a face lobby și a-și gestiona reputația.
Regatul Unit este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de servicii profesionale, cum ar fi contabilitatea. Foreign Office a declarat că firmele britanice reprezintă aproximativ 10% din importurile rusești în contabilitate, consultanță de management și consultanță în PR.
Cadavrele a încă 20 de civili au fost găsite în ultimele 24 de ore în regiunea Kiev
Cadavrele a încă 20 de civili au fost găsite în ultimele 24 de ore în regiunea Kiev, potrivit șeful poliției regionale din Kiev, Andrei Nebîtov.
Cele mai recente descoperiri, găsite în orașul Borodianka și satele din jur, ridică numărul total de cadavre găsite în regiune până acum la 1.235.
Din cele 1.235 de cadavre găsite de autorități, „peste 800 de cadavre au fost examinate de experți. Din păcate, cei mai mulți dintre ei sunt oameni care au murit în urma împușcăturilor”, a spus Nebîtov într-un videoclip difuzat de Ministerul de Interne al Ucrainei.
282 de cadavre au rămas neidentificate, a adăugat el.