Linkuri accesibilitate

Civilii din Kiev își scot bunurile dintr-o clădire distrusă după ce aceasta a fost bombardată de artileria rusă, luni, 14 martie 2022. (AP Photo/Felipe Dana)
Civilii din Kiev își scot bunurile dintr-o clădire distrusă după ce aceasta a fost bombardată de artileria rusă, luni, 14 martie 2022. (AP Photo/Felipe Dana)

Războiul Rusiei contra Ucrainei | Zelenski va vorbi Congresului SUA. O jurnalistă de la televiziunea Kremlinului protestează în direct

Aproximativ 100.000 de persoane au fugit din Ucraina în ultimele 24 de ore, numărul refugiaților ajungând la 2,7 milioane de oameni, potrivit datelor ONU.

O jurnalistă de la Channel One, televiziunea cu cea mai mare acoperire națională, controlată de guvernul Rusiei, a protestat în direct împotriva războiului din Ucraina. Marina Ovsiannikova a întrerupt o emisiune live, afișând o pancartă pe care scria „Fără război, opriți războiul”. Înainte a făcut o înregistrare în care și-a detaliat mesajul pe Telegram. Mamă a doi copii, tânăra, editor la emisiunea Vremya, a fost ridicată de poliție și dusă la interogatoriu.

NBC dă ca posibilă o vizită a președintelui american, Joe Biden, în Europa, la doar câteva zile de la vizita în Polonia și România a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris.

Încă un jurnalist american a fost rănit în Ucraina, de astă dată de la Fox News: Benjamin Hall. În urmă cu o zi, un alt jurnalist și regizor de filme, Brent Renaud, 51 de ani, care a lucrat pentru New York Times, a fost împușcat și ucis la Irpin. Alți doi jurnaliști au fost răniți și transportați la spital.

Adresându-se Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, premierul ucrainean Denîs Șmîhal a spus că Europa „a ales drumul pacificării cu agresorul” de ani de zile, în loc să „apere valorile democrației, statul de drept și drepturile omului”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va adresa Congresului american, miercuri, prin apel video.

Nouă persoane au fost rănite în atacul aerian asupra regiunii Rivne.

În atacul asupra Harkov au murit două persoane și una a fost rănită.

Peste 160 de mașini private au reușit să părăsească Mariupol spre Zaporojie, după mai multe tentative eșuate de evacuare a civililor din orașul aflat de două săptămâni sub asediul forțelor armate ruse.

Ministrul german al Energiei spune că boicotarea livrărilor de petrol și gaze rusești ar genera sărăcie în masă în Germania.

Continuă exodul refugiaților care fug din calea războiului. Ultimele date de la ONU arată că aproape 2,7 milioane de oameni au fugit de războiul din Ucraina, dintre care peste 100.000 în ultimele 24 de ore.

Majoritatea refugiaților au trecut granița în Polonia, la Varșovia și Cracovia, cele mai mari două orașe ale Poloniei, unde locurile de cazare și adăposturile sunt pline.

21:02 14.3.2022

NBC: Casa Albă are în vedere o posibilă călătorie a lui Biden în Europa

Casa Albă ia în considerare posibilitatea ca președintele Joe Biden să călătorească în Europa în următoarele săptămâni, transmite NBC, care citează trei oficiali americani și două persoane familiare cu discuțiile.

20:53 14.3.2022

Corespondentul Fox News, Benjamin Hall, rănit în apropiere de Kiev

Benjamin Hall, jurnalist al postului de televiziune american, Fox News, a fost rănit în apropiere de Kiev, în timpul unui reportaj pe teren, transmite BBC.

Într-o notă transmisă angajaților, Fox News face referire la situația lui Benjamin.

Anunțul a fost dat de John Roberts, un co-prezentator al emisiunii „America Reports”, care a adăugat că există „foarte puține detalii, dar echipele de pe teren lucrează cât de greu pot pentru a încerca să adune mai multe informații”.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat mai devreme că un jurnalist occidental a fost rănit astăzi și primește îngrijiri medicale din partea medicilor ucraineni.

Anunțul legat de jurnalistul Fox News vine la o zi după ce un alt jurnalist și regizor de filme, Brent Renaud, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat și ucis în Irpin, Ucraina, în timpul unei documentări. Alți doi jurnaliști au fost răniți și transportați la spital.

20:47 14.3.2022

Forțele ruse au aruncat în aer explozibili la centrala nucleară Zaporojie

Parlamentul Ucrainei anunțase anterior că trupele ruse plănuiesc să înceapă „eliminarea” de muniție de la centrala din Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, transmite The Guardian.

20:33 14.3.2022

Oficial american: ofensiva Rusiei a încetinit aproape pe toate fronturile

Un oficial al apărării americane a transmis că ofensiva Rusiei a încetinit datorită rezistenței ucrainene, scrie BBC.

Printre întârzierile notabile se numără ofensiva împotriva capitalei Ucrainei, Kiev, după ce forțele armate ruse au rămas blocate în apropierea aeroportului Hostomel, aflat în nord-vestul orașului.

Oficialul a adăugat, însă, că există un convoi format din 50-60 de vehicule militare ce se îndreaptă spre Izyum, la sud-est de Harkov.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG