Linkuri accesibilitate

Echipele de salvare au găsit cel puțin 15 morți în blocul distrus de bombardamentele Rusiei în Ceasiv Iar, din regiunea Donețk. 10 iulie 2022
Echipele de salvare au găsit cel puțin 15 morți în blocul distrus de bombardamentele Rusiei în Ceasiv Iar, din regiunea Donețk. 10 iulie 2022

Războiul din Ucraina | Cel puțin 15 morți la Ceasiv Iar, regiunea Donețk. Președinția Ucrainei: „Încă un atac terorist al Rusiei”

Rachetele rusești au provocat daune semnificative în mai multe orașe din estul și sudul Ucrainei. Patru civili au murit în Siversk, un oraș din regiunea Donețk.

20:01 10.7.2022

Moscova: Forțele Rusiei au lovit două depozite de arme ucrainene

Ministerul Apărării din Rusia transmite, duminică, că forțele sale au lovit două depozite militare ale Ucrainei, în care s-ar fi aflat obuzierele M777 Howitzer de producție americană, potrivit Reuters.

Atacurile au avut loc lângă Kostantinovka, în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

15:58 10.7.2022

Rusia a restricţionat accesul la site-ul ziarului german Die Welt

Site-ul ziarului german Die Welt a fost blocat în Rusia, fiind adăugat la lista tot mai mare de site-uri interzise de autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, relatează Reuters.

Oficialii ruşi acuză Occidentul că răspândeşte informaţii false despre ceea ce Moscova descrie drept o „operaţiune militară specială” în Ucraina.

De când a trimis trupe în ţara vecină, în 24 februarie, Rusia a blocat sau limitat accesul la BBC, Vocea Americii, Deutsche Welle şi alte instituţii media.

15:56 10.7.2022

Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse au făcut mici progrese teritoriale în jurul oraşului Popasn

Forţele ruse au făcut mici progrese teritoriale în jurul oraşului Popasna, a anunţat, duminică, Ministerul britanic al Apărării.

Conform sursei citate, armata rusă continuă să lovească zona Sloviansk a Donbasului din jurul Izium, la nord şi lângă Lîsîceansk, la est.

Drumul E40 - care leagă Doneţk şi Harkov - este probabil să fie un obiectiv important pentru forţele ruse pe măsură ce avansează prin regiunea Doneţk, mai notează Ministerul Britanic.

15:52 10.7.2022

Cel puțin 15 morți după bombardarea unui bloc de locuințe în Ceasiv Iar, în estul Ucrainei

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și se pare că alte 20 sunt îngropate sub moloz, după ce rachetele rusești au lovit un bloc de apartamente din Ceasiv Iar, un oraș din estul Ucrainei, spun oficialii ucraineni.

Cinci victime au fost scoase în viață de sub dărâmături. O parte a clădirii cu cinci etaje a fost distrusă.

Șeful administrației militare din Donețk, Pavlo Kirilenko, a declarat, duminică, că blocul de locuințe din orașul care are circa 12.000 de locuitori a fost bombardat cu rachete Uragan în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Echipele de salvare intervin, în 10 iulie 2022, la blocul distrus de bombardamentele rusești în Ceasiv Iar.
Echipele de salvare intervin, în 10 iulie 2022, la blocul distrus de bombardamentele rusești în Ceasiv Iar.

Andrei Iermak, reprezentantul președinției Ucrainei, a declarat că este vorba despre „încă un atac terorist”, iar Rusia ar trebui declarată „stat care susține terorismul”.

Ceasiv Iar este în apropiere de orașul Kramatorsk, în regiunea Donețk, unde un mall a fost ținta unui atac cu bombe la sfârșitul lunii trecute. Cel puțin 19 oameni au murit. Anterior atacului asupra mall-ului, cel puțin 21 de civili au murit în zona Odesa, în atacul asupra unor clădiri rezidențiale.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG