Linkuri accesibilitate

O școală pusă la pământ de rachetele rusești în apropiere de Nicolaev (Foto Reuters)
O școală pusă la pământ de rachetele rusești în apropiere de Nicolaev (Foto Reuters)

Războiul din Ucraina | Atac rusesc cu rachete în apropiere de Nicolaev, în sudul țării. SUA: Peste 75.000 de ruși, uciși sau răniți

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 155-a zi. Surse militare occidentale afirmă că armata ucraineană este pe cale să reia controlul asupra regiunii Herson, capturată de ruși încă de la începutul războiului.

22:35 28.7.2022

Patru morți după atacul de la Bahmut

Serviciile de urgență ucrainene caută supraviețuitori în regiunea Donețk, după ce mai multe clădiri au fost distruse de bombardamentele rusești, inclusiv un hotel din orașul Bahmut aflat sub control ucrainean.

Operațiunile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare, dar numărul morților din atacul de la hotel a crescut joi la patru, au declarat serviciile regionale de urgență.

22:25 28.7.2022

Negocieri Rusia - SUA pentru schimb de prizonieri

Kremlinul a confirmat joi că este în discuții cu Washingtonul cu privire la un posibil schimb de prizonieri, dar a spus că nu există „încă” un acord concret cu privire la o înțelegere care presupune schimbul unui traficant de arme rus notoriu cu o vedetă americană de baschet și un fost pușcaș marin, transmite CNN.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Washingtonul a făcut o „propunere substanțială” Moscovei pentru eliberarea starului de baschet Brittney Griner și a fostului pușcaș marin Paul Whelan, dar a refuzat să confirme informațiile conform cărora SUA se oferă să-l dea la schimb pe traficantul rus de arme Victor Bout.

Blinken a declarat joi că va vorbi cu omologul său rus, Serghei Lavrov, „în zilele următoare”, în ceea ce va fi primul apel telefonic al perechii după invadarea Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie.

21:52 28.7.2022

 Estonia nu le va mai acorda cetățenilor ruși permise de ședere temporare sau vize de studiu

Estonia a anunțat joi că va bloca acordarea de permise de ședere sau de vize de studiu pentru cetățenii ruși, restricție care se adaugă unei liste tot mai mari de limitări pentru cetățenii ruși.

„Continuarea sancțiunilor împotriva Rusiei este esențială pentru asigurarea unei presiuni necruțătoare asupra țării. Dacă sancțiunile ajută la oprirea agresiunii ruse, va avea un efect pozitiv asupra propriei noastre securități”, a declarat ministrul de externe estonian, Urmas Reinsalu într-un comunicat.

Estonia a mai spus că nu va mai fi permisă angajarea pe termen scurt a cetățenilor ruși și belarusi cu un permis de ședere legal eliberat de un alt stat membru al UE, relatează Agence France-Presse.

Reinsalu a spus că această măsură suplimentară are ca scop să se asigure că cetățenii ruși și belarusi nu pot ocoli sancțiunile prin obținerea unei vize pe termen scurt pentru o altă țară.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a facilitat invadarea Ucrainei, permițând trupelor ruse să atace de pe teritoriul său.

21:39 28.7.2022

Atac rusesc în apropiere de Nicolaev. Cinci morți și 25 de răniți

Cinci persoane au murit și cel puțin 25 au fost rănite, în atacul rusesc asupra hangarurilor unei întreprinderi aviatice din Kropivnițki, la nord de Nicolaev, transmite The Guardian, care-l citează pe șeful administrației regionale din Kirovohrad, Andrei Raikovici. Printre răniți se numără și militari.

„Cinci persoane au fost ucise în urma loviturii cu rachete care a avut loc în Kropivnițki, la ora 12.22. Alte 25 de persoane au fost rănite, dintre care 12 sunt militari și 13 civili”, a declarat Raikovici într-o conferință de presă, transmite Ukrinform.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG