Linkuri accesibilitate

Jurnalista Marina Ovsiannikova, în momentul protestului din 14 martie de la televiziunea rusă de stat
Jurnalista Marina Ovsiannikova, în momentul protestului din 14 martie de la televiziunea rusă de stat

Războiul din Ucraina | Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, arestată. Zaporojie, atacat de ruși. O femeie, ucisă

Războiul din Ucraina | Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 168 zi. Bombardamentele rușilor continuă în mai multe zone ale Ucrainei, inclusiv în apropiere de centrala nucleară de al Zaporojie.

19:38 10.8.2022

Peste 12 avioane rusești au fost distruse la sol în urma exploziilor din Crimeea

Forțele aeriene ucrainene au declarat că până la o duzină de avioane rusești au fost distruse la sol în urma exploziilor de marți de la baza aeriană Sakî din Crimeea, care a ucis o persoană și a rănit alte 13 și a deteriorat zeci de case din apropiere.

Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, a declarat pentru televiziunea națională că, din studierea imaginilor video ale incidentului, a reieșit clar că „depozitul de arme aeronavei a fost lovit”. El a adăugat: „Și dacă în plus o duzină de avioane sunt distruse acolo, va fi o adevărată mică victorie.”

În mijlocul luptelor | Cum face față artileria ucraineană pe frontul de lângă Bahmut
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00

19:32 10.8.2022

Creditorii internaționali ai Ucrainei susțin înghețarea pe doi ani a plăților pentru aproape 20 de miliarde de dolari

Creditorii internaționali ai Ucrainei susțin cererea țării cotropite de invazia rusească de înghețare pe doi ani a plăților pentru aproape 20 de miliarde de dolari în obligațiuni internaționale, potrivit unui dosar de reglementare citat de Reuters. Mișcarea va permite țării devastate de război să evite o neplată a datoriei.

Fără niciun semn de pace sau de încetare a focului la orizont, la aproape șase luni de la începutul invaziei Rusiei, deținătorii de obligațiuni au convenit să amâne dobânzile suverane și plățile de capital pentru treisprezece obligațiuni suverane ucrainene cu scadență între 2022 și 2033.

Guvernul de la Kiev a lansat o solicitare de consimțământ, care este o solicitare oficială de a conveni cu creditorii asupra modificărilor contractelor de datorie suverană, pe 20 iulie, relatează Reuters.

17:14 10.8.2022

Jurnalista Marina Ovsiannikova, arestată după ce i-a fost percheziționată casa

Autoritățile ruse au percheziționat casa jurnalistei Marina Ovsiannikova, de la televiziunea de stat, care a protestat în direct, în urmă cu câteva luni, împotriva invaziei rusești în Ucraina. De asemenea, ei au deschis un dosar penal împotriva sa sub acuzația de răspândire de informații false despre forțele armate ruse, a declarat avocatul ei pe rețelele de socializare.

Cazul împotriva Marinei Ovsiannikova a fost lansat în baza unei legi adoptate după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, care sancționează declarațiile împotriva armatei, a spus avocatul Dmitri Zahvatov. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 15 ani de închisoare, a informat Associated Press.

Zahvatov a declarat pentru site-ul de știri independent Meduza că totul are legătură, cel mai probabil, cu un protest organizat de Ovsiannikova luna trecută, când jurnalista ținea un banner pe care scria „Putin este un ucigaș, soldații săi sunt fasciști”.

După percheziție, Ovsiannikova a fost audiată și arestat. Marina a lucrat ca producător la postul rus de stat Channel One.

Pe 14 martie, ea a apărut în spatele prezentatoarei unei emisiuni de știri de seară ținând un afiș pe care scria „Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”. Era momentul în care Rusia și oficialii săi nici măcar nu recunoșteau că au invadat Ucraina, timp în care țara era bombardată zilnic și civilii uciși de armata rusă.

Ea a fost acuzată de disprețuirea armatei ruse și amendată cu 30.000 de ruble.

16:28 10.8.2022

 Șapte din 10 sponsori ai refugiaților ucraineni spun că nu mai pot ajuta din cauza creșterii costului vieții

Șapte din 10 sponsori anteriori sau actuali din Marea Britanie ai refugiaților ucraineni spun că capacitatea lor de a oferi sprijin a fost împiedicată de criza costului vieții, au sugerat cifrele.

Aproximativ 21% dintre persoanele care au sau găzduiesc în prezent ucraineni în casele lor au spus că creșterea costului vieții le-a afectat „destul de mult” capacitatea de a oferi sprijin, a spus Oficiul Național de Statistică (ONS).

Încă nouă la sută au spus că le-a afectat capacitatea de a ajuta „foarte mult”, în timp ce 41% au spus că a fost afectată „puțin”, transmite Asociația Presei, preluată de The Guardian.

Aproximativ 26% au spus că nu le-a afectat deloc capacitatea de a ajuta, în timp ce trei la sută au răspuns „nu știu”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG