Linkuri accesibilitate

Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a luat foc la prima oră sâmbătă dimineață. Un elicopter a stins incendiul
Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a luat foc la prima oră sâmbătă dimineață. Un elicopter a stins incendiul

Război în Ucraina | Cel puțin trei oameni au murit în explozia de la Podul Crimeei. Putin a numit un nou comandant în Ucraina

Ziua 227 de război. Mai multe explozii au zguduit sâmbătă dimineaţă oraşul Harkov. Președintele Zelenski a spus că militarii ucraineni au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării.

16:44 8.10.2022

Circulația pe Podul Kerci va fi reluată până seara

Circulaţia pe podul Kerci va fi reluată, pe o bandă, până la ora 20.00, potrivit APA care citează Ministerul Transporturilor din Rusia.

Comitetul de Investigaţii al Federaţiei Ruse l-ar fi identificat pe şoferul care conducea camionului care a explodat, acesta fiind rezident din Kuban, conform nexta.tv.

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat că pagubele materiale provocate de această explozie sunt undeva între 200 şi 500 milioane de ruble, informează nexta.tv.

Imagini cu explozia de la Podul Kerci, ce leagă Rusia de Crimeea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00

16:17 8.10.2022

Pagube de 8 milioane de dolari în urma exploziei Podului Kerci

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat sâmbătă pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari), potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de EFE si preluată de Agerpres. „Uniunea asiguratorilor din Rusia estimează pagubele provocate de situaţia de urgenţă de pe Podul Crimeii între 200 şi 500 de milioane de ruble", se afirmă într-un comunicat.

Organizaţia nu dispune deocamdată de informaţii privind contractele de asigurare în vigoare pentru această infrastructură care a costat la vremea respectivă aproximativ 3,5 miliarde de dolari şi a fost construită de compania omului de afaceri Arkadi Rottenberg, un prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Comitetul de anchetă rus a declarat sâmbătă că, potrivit informaţiilor preliminare, un camion a explodat în această dimineaţă pe partea rutieră a Podului Crimeei, în zona Taman a peninsulei Crimeea, provocând incendierea a şapte cisterne cu combustibil dintr-o garnitură de tren ce se îndrepta spre peninsulă.

În urma incidentului, două secţiuni ale părţii rutiere a podului s-au prăbuşit în apă.

Podul Kerci în flăcări
Podul Kerci în flăcări

16:06 8.10.2022

Cel puțin 3 morți după explozia podului Kerci

Cel puţin trei persoane au murit în explozia de pe podul Kerci sâmbătă dimineaţă, potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, potrivit CNN.

„Conform informaţiilor preliminare, trei persoane au murit în urma incidentului. Aceştia sunt, probabil, pasagerii unei maşini care se afla lângă camionul care a explodat”, precizează Comitetul rus de Investigaţii într-un comunicat postat pe contul de Telegram.

„În prezent, trupurile a două victime au fost deja scoase din apă – un bărbat şi o femeie, identităţile lor sunt în curs de stabilire”, mai menţionează comunicatul

14:10 8.10.2022

Portul Kerci nu e funcțional

Podul Kerci nu este funcțional sâmbătă în urma exploziei de la primele ore. Era o rută majoră de aprovizionare pentru forțele ruse care au preluat controlul asupra majorității regiunii Herson din sudul Ucrainei și pentru portul naval din Sevastopol. Guvernatorul portului le-a spus localnicilor: „Păstrați calmul. Nu vă panicați", scrie Reuters.

Nu este încă clar dacă explozia a fost un atac intenționat sau un accident, dar pagubele aduse unei astfel de infrastructuri importante au venit într-un moment în care Rusia a suferit mai multe înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina, și ar putea fi încă un motiv de nemulțumire a oamenilor față de războiul din Ucraina.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG