Linkuri accesibilitate

O femeie trece pe lângă o benzinărie distrusă de rachetele rusești, la Dnipro, pe 26 octombrie 2022. REUTERS / Mykola Synelnykov
O femeie trece pe lângă o benzinărie distrusă de rachetele rusești, la Dnipro, pe 26 octombrie 2022. REUTERS / Mykola Synelnykov

Război în Ucraina | Forțele ruse au atacat din nou Kievul. Discurs amenințător al lui Vladimir Putin

Ziua 246 a invaziei: Forțele ruse au atacat Kievul miercuri noapte. În apropiere de orașul Bahmut, din regiunea Doneţk, se dau „lupte extrem de dure", după cum spun oficialii ucraineni.

16:17 27.10.2022

Întreruperi de energie electrică în Kiev. Autoritățile evită o pană de curent totală

Agenția ucraineană de energie Ukrenergo va introduce întreruperi „severe” și „fără precedent” ale alimentării cu energie electrică în Kiev pentru a evita o „pană de curent completă”, a anunțat joi administrația orașului într-o postare pe Telegram.

Potrivit CNN, anunțul a fost făcut după ce mai multe atacuri rusești asupra centralelor de energie electrică au avut loc pe timpul nopții, lăsând Kievul și regiunea înconjurătoare cu „o capacitate de producție a energiei electrice în valoare de 30% din cea de consum”, a precizat aceasta.

„Pentru a preveni o pană de curent completă în capitală și în regiunile centrale ale Ucrainei, Ukrenergo introduce restricții de urgență fără precedent. Programul de întreruperi anunțat ieri nu mai este relevant. Din păcate, în zilele următoare vor fi implementate pene de curent mai severe și mai lungi”, a continuat administrația orașului Kiev.

15:14 27.10.2022

Autoritățile pro-ruse din regiunea Zaporojie vor începe să verifice telefoanele louitorilor

Autoritățile pro-ruse din părțile ocupate ale regiunii Zaporojie de Rusia vor începe să controleze telefoanele rezidenților pentru depistarea „propagandei”, transmite CNN.

„Începând de astăzi, ofițerii care aplică legea în regiunea Zaporojie au început verificări preventive și selective ale telefoanelor mobile ale cetățenilor”, a declarat joi Vladimir Rogov, membru al consiliului regional instalat de Rusia în regiune, într-o postare pe Telegram.

„Sunt de interes abonamentele la resursele de propagandă ale regimului terorist de la Kiev. Dacă o persoană este abonată la resurse de propagandă, va primi un avertisment prima dată. În viitor, cei care încalcă legea vor fi amendați”, a adăugat el.

Rogov a precizat că verificările telefoanelor e permisă sub noua lege marțială dată de Moscova în Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk, regiuni ocupate și anexate ilegal la teritoriul Federației Ruse.

14:33 27.10.2022

Guvernul german apreciază că ambele conducte ale Nord Stream 2 au fost afectate de explozii

Guvernul german consideră că este improbabil ca una din cele două conducte componente ale gazoductului Nord Stream 2 să fie neafectată de explozia din septembrie, transmite joi dpa, preluat de Agerpres.

„Este foarte probabil ca acţiunea de sabotaj cu explozii puternice să fi avut un efect puternic asupra ambelor trasee de conducte şi de aceea accesibilitatea tehnică nu mai este garantată", a răspuns executivul la o interpelare parlamentară din partea formaţiunii Alternativa pentru Germania (AfD).

Exploziile de origine necunoscută de luna trecută au provocat patru scurgeri de gaze din conductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică - două în apele suedeze şi două în cele daneze, reaminteşte dpa.

13:51 27.10.2022

Kremlinul spune că Putin va susține un discurs „voluminos”

Președintele rus Vladimir Putin va ține un discurs amplu, joi, urmat de o discuție la grupul de reflecție Clubul Valdai, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, agenției de presă de stat TASS, scrie CNN.

Discursul „voluminos” pe care Putin îl va rosti „este principalul eveniment al zilei, care, cu siguranță, va trebui analizat, studiat, citit și recitit pentru multe zile mai târziu”, a spus Peskov joi, în cadrul unei întâlniri jurnaliștii.

La întâlnirea din acest an vor participa 111 experți, politicieni, diplomați și economiști din 41 de țări, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

„Noua situație geopolitică și schimbările din sistemul de parteneriat al Rusiei au afectat reprezentarea geografică a invitaților la ediția din 2022 a evenimentului”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG