Linkuri accesibilitate

Un graffiti a artistului Banksy este văzută pe zidul unei clădiri distruse din orașul ucrainean Borodianka, care a fost ocupat de Rusia până în aprilie, Imagine din 12 noiembrie 2022. REUTERS/Gleb Garanich

Război în Ucraina | Forțele ucrainene au preluat controlul în peste 60 de localități din regiunea Herson

Ziua 263 de război. Rusia a declarat că peste 30.000 de militari au fost retrași pe malul estic al râului Nipru. Forțele ucrainene spun că rușii au distrus infrastructura critică în teritoriile eliberate.

18:23 13.11.2022

Ucraina: cel puțin 430 de copii au fost uciși

Cel puțin 430 de copii au fost uciși în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, iar alți 1.260 de copii au fost răniți, potrivit procurorului general al Ucrainei.

Procuratura generală a declarat, duminică, că încă lucrează la stabilirea numărului de copii uciși sau răniți în zonele din prima linie, locurile recent eliberate și părțile din Ucraina încă ocupate de forțele ruse.

17:23 13.11.2022

Vladimir Putin se va întâlni cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate

Preşedintele rus Vladimir Putin va organiza o întâlnire operaţională cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate, săptămâna viitoare, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia de presă rusă TASS, preluat de News.ro.

De asemenea, Vladimir Putin va organiza şi o întâlnire cu Guvernul tot săptămâna viitoare.

„Da. Există astfel de planuri. Vorbim despre o întâlnire operaţională regulată", a afirmat Dmitri Peskov, drept răspuns la o întrebare legată de acest subiect.

15:06 13.11.2022

Ideologul ultranaţionalist rus Alexander Dugin spune că îl sprijină pe Vladimir Putin după retragerea Rusiei din Herson

Ideologul ultranaţionalist rus Alexander Dugin, considerat unul dintre cei mai mari susţinători ai ofensivei din Ucraina, a asigurat că îi rămâne loial lui Vladimir Putin, în pofida înfrângerii suferite de Moscova în oraşul ucrainean Herson. El a subliniat că va ”sprijini până la final operaţiunea militară” din Ucraina şi Rusia, relatează AFP, citată de News.ro.

„Occidentul (…) a început să răspândească o informaţie falsă conform căreia eu şi patrioţii ruşi ne-am îndepărtat de Putin de la predarea Hersonului şi am fi cerut demisia lui”, a afirmat Alexander Dughin pe contul de Telegram sâmbătă seara.

„Doliul ţinut pentru pierderea Hersonului este una dar relaţia noastră cu Comandantul suprem este alta. Suntem loiali lui Putin şi vom sprijini până la final operaţiunea militară (în Ucraina) şi Rusia”, a adăugat el.

13:47 13.11.2022

Bogdan Aurescu va susţine, la reuniunea miniştrilor de Externe din UE, continuarea izolării internaţionale a Rusiei

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), de la Bruxelles, unde va susţine continuarea izolării internaţionale a Rusiei şi consolidarea regimului de măsuri restrictive la adresa Rusiei. De asemenea, va prezenta analiza părţii române privind implicaţiile agresiunii militare ruse în Ucraina.

„Miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii aprofundat referitor la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu participarea prin video-conferinţă a ministrului de externe ucrainean, evoluţiile recente din Balcanii de Vest, precum şi din regiunea Marilor Lacuri din Africa. Totodată, oficialii europeni vor discuta despre operaţionalizarea misiunii UE de monitorizare a graniţei dintre Armenia şi Azerbaidjan şi vor aborda rezultatele Ministerialei UE-CELAC (Buenos Aires, 27 octombrie 2022), rezultatele reuniunii COP27 (Egipt, Sharm-el-Sheik, 6-18 noiembrie 2022), precum şi evoluţiile din Liban şi Iran”, precizează MAE.

Un oraș din regiunea Harkov de lângă granița cu Rusia este nepopulat, dar continuă să fie bombardat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:47 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG