Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Cameră de tortură la Herson. Zeci de ucraineni bătuți, electrocutați sau uciși. Șeful CIA, în Polonia

Ziua 266 de război. Forțele rusești au lansat 100 de rachete asupra Kievului, Liovului și Harkovului, afectând două blocuri de locuințe și infrastructura energetică. Oficialii polonezi spun că o rachetă a ucis doi oameni dintr-un sat de la granița cu Ucraina.

16:24 16.11.2022

Berlinul se oferă să-și trimită propriile avioane de război în sprijinnul patrulelor aeriene poloneze

Purtătorul de cuvânt al ministerului german al apărării a declarat că Berlinul se va oferi să-și trimită propriile avioane de război pentru a sprijini patrulele în spațiul aerian polonez.

Ca reacție imediată la incidentul din Polonia, ne vom oferi să întărim poliția aeriană cu patrule aeriene de luptă în spațiul său aerian cu Eurofighters germane”, le-a declarat reporterilor Christian Thiels.

Misiunea ar putea începe încă de mâine, dacă Polonia dorește”, a adăugat el.

Patrulele ar putea fi lansate „din bazele aeriene germane” fără a fi nevoie să se mute avioanele în Polonia, a spus el.

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht intenționează să discute astăzi cu omologul său polonez pe această temă, a mai spus Thiels.

15:07 16.11.2022

Bode: Când Rusia atacă nediscriminatoriu populaţia şi infrastructura din Ucraina, atacă indirect ţările noastre

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că atunci când Rusia atacă '„nediscriminatoriu'' populaţia civilă şi infrastructura civilă critică din Ucraina, atacă indirect ţările vecine.

„Când Rusia atacă nediscriminatoriu populaţia civilă şi infrastructura civilă critică din Ucraina, atacă indirect ţările noastre, întrucât ucrainenii care nu mai au acces la căldură, la apă, la hrană pe teritoriul propriei ţări nu vor avea altă soluţie decât să caute protecţie în statele vecine. Astfel, trebuie să ne asigurăm că sistemul de protecţie internaţională funcţionează şi este în permanent îmbunătăţit. Când vedem în spaţiul public numeroase ameninţări venite din partea Federaţiei Ruse, fie că vorbim de potenţiale atacuri cu armament din această categorie sau cu bombe murdare sau cu incidente la centralele nucleare de pe teritoriul Ucrainei trebuie să ne asigurăm că sunt întreprinse toate demersurile pentru prevenirea unor astfel de scenarii, dar şi că avem capacitatea de a reacţiona la incidente de acest gen", a declarat Lucian Bode, la finalul Conferinţei ministeriale a Forumului Salzburg desfăşurată la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că niciun stat membru ONU nu trebuie să ignore „acţiunile armate ilegale" ale Rusiei împotriva Ucrainei.

14:30 16.11.2022

Jens Stoltenberg: NATO nu consideră că Ucraina este de devină pentru explozia din Polonia

Jens Stoltenberg a declarat că NATO nu consideră că Ucraina este de vină pentru explozia din Polonia, deoarece are dreptul să se apere, potrivit BBC.

Întrebat dacă explozia din Polonia a reprezentat un eșec al apărării NATO, Stoltenberg a spus că racheta căzută în satul polonez nu a avut „caracteristicile” unui atac, ceea ce „explică de ce acțiunile au fost ceea ce au fost”.

El reiterează că dovezile preliminare sugerează că explozia a fost cauzată de o rachetă de apărare aeriană ucraineană.

14:13 16.11.2022

Preşedintele polonez consideră „extrem de probabil” ca racheta să fi fost trasă de apărarea ucraineană

Preşedintele polonez Andrzej Duda declară miercuri că este „extrem de probabil” ca racheta care a ucis două persoane la frontiera Poloniei cu Ucraina să fi fost folosită de cătyre apărarea ucraineană, potrivit CNN.

„Nimic nu arată că este vorba despre un atac intenţionat al Poloniei”, declară presei șeful statului polonez.

„Există o probabilitate puternică să fie vorba despre o carchetă care să fi fost pur şi simplu folosită de apărarea antirachetă ucraineană”, a continuat el.

Rachetă rusească în Polonia. 2 morți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG