Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina | Contraofensivă ucraineană la Herson. Rușii reconstruiesc teatrul din Mariupol ca să-și ascundă crimele de război

Ziua 187 a invaziei: Rusia este acuzată că a transformat centrala nucleară Zaporojie într-o bază militară, după ce a atacat câteva localități din zonă, de pe teritoriul uzinei.

Principalele evenimente ale zilei

00:00 30.8.2022

Rusia susține că a lovit atelierele de la fabrica Motor Sich, unde sunt reparate elicopterele ucrainene

Rusia susține că a lovit atelierele de la fabrica Motor Sich, din regiunea Zaporojie, din Ucraina, aflată sub control rusesc.

Facilitatea este locul în care elicopterele forțelor aeriene ucrainene sunt reparate, a spus ministerul apărării.

Oficialii ucraineni au spus mai târziu că lovitura a dus la pagube civile semnificative: distrugerea a nouă clădiri cu mai multe etaje și a 40 de locuințe private.

21:26 29.8.2022

Consilier: Rușii reconstruiesc teatrul din Mariupol ca să-și ascundă crimele de război

Forțele ruse „reconstruiesc” teatrul Mariupol pentru a acoperi crimele de război, potrivit unui consilier al primarului orașului.

„Ocupanții își ascund propria crimă de război... Se grăbesc să elimine toate urmele și probele prin „reconstrucție”, a spus Petr Andriușcenko.

18:54 29.8.2022

Cel puțin doi civili uciși în atacul de la Nikolaev

Primarul orașului Nikolaev, Olexandr Sienkievici, a declarat că cel puțin doi civili au fost uciși și alți cinci au fost răniți după bombardamentul rusesc asupra clădirilor de locuit și a instituțiilor de învățământ.

Nenorociții ruși își respectă propriile reguli și bombardează cu cinism civilii din Nikolaev (...). Au fost lovite clădiri de locuințe și instituții de învățământ. În prezent se știe despre doi morți și cinci răniți.”

17:19 29.8.2022

Mai mulți civili uciși în atacul asupra regiunii Nikolaev

Mai mulți civili au fost uciși luni în bombardamentele rusești asupra Nikolaev, orientate exclusiv asupra locuințelor civililor, a anunțat guvernatorul regiunii, Vitali Kim (foto), citat de The Guardian.

Centrul orașului este puternic bombardat. Încă se lansează rachete. Nu părăsiți adăposturile”, a scris Kim pe Telegram.

Au fost semnalate explozii puternice luni, atât la Nikolaev cât și în Hersonul ocupat de ruși, locuitorii fiind îndemnați să rămână în adăposturi.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG