Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.
Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.

Războiul din Ucraina | Trei persoane ucise în atacul de la Krivoi Rog și 13 rănite, printre care 4 copii. Al 9-lea pachet de sancțiuni UE

Rusia a lansat vineri peste 76 de rachete în toată Ucraina, inclusiv asupra Kievului. Statele blocului comunitar au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Vladimir Putin pregătește pentru anul viitor o nouă ofensivă majoră și va încerca iarăși să captureze Kievul.

14:27 16.12.2022

Coloanele de fum în urma exploziilor provocate de bombardamentele rusești s-au văzut din avion

Imagini extraordinare arată coloane uriașe de fum de la exploziile de pe teritoriul ucrainean, văzute dintr-un avion care zbura deasupra Republicii Moldovei.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko, a declarat că nouă instalații energetice au fost avariate în atacul de astăzi.

Reprezentantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că, potrivit estimărilor preliminare, vineri Rusia a tras peste 60 de rachete asupra Ucrainei. Potrivit acestuia, un atac masiv cu rachete a fost efectuat de la sol, din aer și de pe mare, transmite BBC.

El a subliniat că pentru prima dată Rusia a folosit bombardiere strategice parcate în apropierea aerodromului Engels. De asemenea, au fost înregistrate lansări din nordul Mării Caspice.

Comandamentul Forțelor Aeriene consideră că inamicul a testat în mod evident tactici care implică dispersarea maximă a atenției apărării aeriene.

Au fost interceptate 37 de din cele 40 de rachete rusești trase în zona Kievului, potrivit administrației orașului.

13:44 16.12.2022

Putin se va întâlni cu Lukașenko la Minsk

Președintele rus Vladimir Putin va călători luni la Minsk și se va întâlni cu președintele belarus Alexander Lukașenko, a anunțat vineri Kremlinul.

„La invitația președintelui Republicii Belarus Alexander Lukașenko, Vladimir Putin va vizita Belarus pe 19 decembrie într-o vizită de lucru”, se arată în declarația publicată pe site-ul Kremlinului, potrivit CNN.

Putin și Lukașenko intenționează să discute „problemele cheie ale dezvoltării ulterioare a relațiilor ruso-belaruse de parteneriat strategic și alianță, cu accent pe cooperarea pentru integrare în cadrul statului Uniunii, precum și subiecte actuale de pe agenda internațională și regională”.

Cei doi lideri se vor concentra pe probleme strategice, în special în sfera economică, a informat luni mai devreme agenția de știri de stat din Belarus.

Rusia a folosit Belarus ca un teren de așteptare pentru invadarea Ucrainei în februarie, desfășurând trupe și armament pe teritoriul său.

13:37 16.12.2022

Operatorul energetic al Ucrainei declară stare de urgență 

Operatorul rețelei electrice de stat din Ucraina, Ukrenergo, a declarat o situație de urgență după ce loviturile rusești cu rachete în toată țara au dus la o scădere de peste 50% a consumului de energie din Ucraina.

De la jurnalista ucraineană Myroslava Gongadze:

12:53 16.12.2022

Kremlinul a transmis vineri că va studia ultimul pachet de sancțiuni UE contra Rusiei și apoi își va formula răspunsul

Liderii Uniunii au convenit joi să acorde anul viitor Ucrainei o finanțare de 18 miliarde de euro și să aplice Moscovei un al nouălea pachet de sancțiuni. Măsurile vizează alte aproape 200 de persoane și interzic investițiile în industria minieră din Rusia, printre alte măsuri.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova va studia lista înainte de a răspunde.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG