Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.
Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.

Războiul din Ucraina | Trei persoane ucise în atacul de la Krivoi Rog și 13 rănite, printre care 4 copii. Al 9-lea pachet de sancțiuni UE

Rusia a lansat vineri peste 76 de rachete în toată Ucraina, inclusiv asupra Kievului. Statele blocului comunitar au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Vladimir Putin pregătește pentru anul viitor o nouă ofensivă majoră și va încerca iarăși să captureze Kievul.

16:38 16.12.2022

Metroul din Kiev a fost închis

Metroul din Kiev a fost închis în urma unui atac cu rachete rusești. În regiune sunt în vigoare întreruperi de urgență.

Olexei Kuleba, șeful administrației militare a regiunii Kiev, a scris pe Telegram că „din cauza atacului masiv, o infrastructură critică și 9 case private din diferite districte ale regiunii au fost avariate”. O prsoană a fost grav rănită, a spus el. „În regiune sunt în vigoare întreruperi de urgență. Spitalele și infrastructura critică funcționează cu generatoare.

Unele comunități se confruntă cu întreruperi în comunicare (pe internet - n.r.), alimentarea cu apă și căldură. Companiile de utilități și energie lucrează, prioritatea este refacerea apei și căldurii", a spus Kuleba. În regiunea Kiev, peste 400 de „puncte de invincibilitate”, care oferă energie electrică, căldură, internet, ceai și cafea și truse de prim ajutor, funcționează non-stop. Administrația orașului Kiev a anunțat pe Telegram că „din cauza deteriorării sistemului de alimentare și a întreruperilor de urgență, trenurile de metrou nu vor circula astăzi până la sfârșitul zilei”. „În același timp, stațiile de metrou vor funcționa în regim de adăpost”, a adăugat acesta.

16:29 16.12.2022

FIFA a respins cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de transmitere a unui mesaj privind pacea mondială înainte de începerea finalei Cupei Mondiale de duminică

FIFA a respins cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a împărtăși un mesaj de pace mondială înainte de începerea finalei Cupei Mondiale de duminică.

Biroul lui Zelenski a fost surprins de răspunsul organismului de conducere al sportului mondial după ce președintele ucrainean s-a oferit să apară într-un mesaj video că fanii de pe stadionul din Qatar, înainte de meci, a declarat o sursă pentru CNN.Am crezut că FIFA dorește să-și folosească platforma pentru un bine.” Discuțiile dintre Ucraina și FIFA sunt încă în curs, potrivit sursei.

16:05 16.12.2022

Ukrenergo, operatorul energetic de stat al Ucrainei: Va mai dura până la repararea rețelei naționale de energie

Operatorul energetic de stat al Ucrainei Ukrenergo a declarat că va dura mai mult pentru a repara rețeaua națională și a restabili puterea,d ecât așa cum a fost la atacurile de până acum ale Rusiei.

„Având în vedere că acesta este deja al nouălea val de lovituri cu rachete asupra instalațiilor energetice, restabilirea alimentării cu energie poate dura mai mult decât înainte”, spune Ukrenergo.

Se va acorda prioritate „facilităților de infrastructură critică”, inclusiv spitalelor, instalații de alimentare cu apă, instalațiilor de alimentare cu căldură și stațiilor de tratare a apelor uzate, se arată în comunicatul operatorului energetic cu energie.

15:44 16.12.2022

Harkovul a rămas fără energie electrică, încălzire și apă

Al doilea oraș ca mărime al Ucrainei nu are energie electrică, încălzire și apă, după ce atacurile rusești de vineri dimineață au provocat daune „colosale” infrastructurii, a declarat primarul său Igor Terehov.

Într-o postare pe Telegram, Terehov a spus că „există pagube colosale ale infrastructurii, în primul rând ale sistemului energetic. Vă rog să aveți răbdare cu ceea ce se întâmplă acum. Știu că în casele voastre nu există lumină, nici încălzire, nici alimentare cu apă.”

Oleg Sîniehubov, guvernatorul regional al Harkovului, a raportat trei lovituri asupra infrastructurii critice a orașului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG