Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.
Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.

Războiul din Ucraina | Trei persoane ucise în atacul de la Krivoi Rog și 13 rănite, printre care 4 copii. Al 9-lea pachet de sancțiuni UE

Rusia a lansat vineri peste 76 de rachete în toată Ucraina, inclusiv asupra Kievului. Statele blocului comunitar au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Vladimir Putin pregătește pentru anul viitor o nouă ofensivă majoră și va încerca iarăși să captureze Kievul.

19:04 16.12.2022

Noi sancțiuni ale guvernului elvețian împotriva Rusiei

Guvernul elvețian a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, în conformitate cu ultimele măsuri ale UE privind țițeiul și produsele petroliere rusești, anunță un comunicat al executivului elvețian preluat de The Guardian.

Măsurile se referă la limitarea prețului țițeiului și produselor petroliere rusești. „Acest lucru extinde interdicția de a transporta astfel de produse vândute peste limita de preț la serviciile comerciale și de brokeraj”, se arată în comunicat.

18:06 16.12.2022

Casa Albă condamnă atacurile rusești asupra infrastructurii civile a Ucrainei

Administrația Biden a condamnat vineri seria de atacuri rusești asupra infrastructurii civile a Ucrainei, Coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice, John Kirby, a declarat că atacurile au lovit „în mare parte infrastructura civilă”.

Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Halushchenko, a declarat că „nouă instalații de generare a energiei” au fost avariate în atacurile de vineri, dar nu a precizat care locații.

Kirby a spus că Rusia „încearcă din nou să inducă frica în inimile poporului ucrainean și să o facă cu atât mai grea, cu cât iarna este acum peste ei”.

El a refuzat să dea orice detalii cu privire la următorul pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, dar a spus că „va mai fi unul” și că ar trebui să fie așteptate capacități suplimentare de apărare aeriană. Conversațiile cu Ucraina cu privire la nevoile sale continuă, a spus el.

Kirby a mai anunțat că prima tranșă de 53 de milioane de dolari în echipamente legate de energie „a sosit în Ucraina venind din Statele Unite” și „include tipurile de echipamente de care au nevoie pentru a face reparații de urgență”. El a spus că vor mai urma și altele pentru a îndeplini angajamentul de 53 de milioane de dolari al SUA.

18:02 16.12.2022

Rusia a lansat asupra Ucrainei 76 de rachete

Rusia a lansat vineri cel puțin 76 de rachete în diferite părți ale Ucrainei, inclusiv asupra capitalei țării, Kiev, a anunțat Valeri Zalujni, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. El a îndemnat oamenii să rămână în adăposturi în timp ce sirenele de raid aerian au sunat vineri în toată țara.

Au fost raporate atacuri cu rachete în toată Ucraina, inclusiv la Kiev, Odesa, Poltava, Jîtomîr, Harkov și Sumîi, transmite CNN.

Dintre cele 76 de rachete, 72 au fost „rachete de croazieră” Kh-101, „Kalibr” și Kh-22. Celelalte patru erau „rachete de avioane ghidate”, Kh-59 și KH31P.

Rusia a lansat o serie de lovituri împotriva Ucrainei din octombrie, care au deteriorat sistemul energetic și infrastructura civilă, provocând întreruperi de curent într-o iarnă cu temperaturi de îngheț. Atacurile de vineri au urmat aceeași linie.

În nord-estul Harkovului, Oleg Sîniehubîv, șeful administrației militare regionale, a declarat că regiunea a fost lovită de „de 10 ori” cu rachete „S300 rusești”, iar „facilități de infrastructură critică” au fost lovite în districtul Șuhuiv.

Administrația orașului capitalei ucrainene a susținut că a doborât 37 din 40 de rachete lansate la Kiev vineri dimineață, adăugând că „a rezistat unuia dintre cele mai mari atacuri cu rachete de la începutul invaziei la scară largă!” Toate districtele din Kiev se confruntă cun întreruperi cu alimentare cu apă. Secțiunile de cale ferată din anumite părți ale țării au fost afectate. În plus, nouă instalații de generare a energiei au fost avariate, a anunțat minisgtrul Energiei, Herman Halușcenko, fără a specifica locațiile. Instalațiile energetice din estul și sudul Ucrainei au fost avariate, a declarat el pe Telegram și a adăugat că vor exista întreruperi de urgență și în alte părți ale țării.

Harkovul nu are energie electrică, a spus primarul Igor Terehov, dar a adăugat că sund deschise centre unde locuitorii își pot încălzi și reîncărca telefoanele.

Atacurile s-au concentrat asupra mai multor secțiuni de cale ferată, inclusiv în nord-estul Harkovului și centrul Kirovohrad. Trenurile din regiunea de est a Donețk și din centrul Dnipropetrovsk sunt, de asemenea, afectate. Trenurile vor continua să circule cu locomotive diesel de rezervă, au spus oficialii.

Krivoirogul este cel mai afectat. Cel puțin două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite în atacurile rusești cu rachete în orașul din sudul Ucrainei, spune Alexandr Vilkul, șeful administrației militare a orașului. Infrastructura energetică a orașului a fost complet distrusă, iar o rachetă a lovit un bloc de apartamente, a adăugat el. Există întreruperi de urgență la curent și sunt în desfășurare lucrări de salvare pentru persoanele aflate sub moloz din clădirea de apartamente, precum și în minele din regiune.

17:45 16.12.2022

Cel puțin două persoane au murit și alte opt au fost rănite după atacul asupra Krivoirog. Mesajul Olenei Zelenka

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că țara ei „strânge pumnii, dar se ține” după ce rachetele rusești au lovit în această dimineață Ucraina, din nou.

Cel puțin două persoane au murit și alte opt au fost rănite când o rachetă a lovit un bloc de locuințe din orașul Krivoirog, din sudul Ucrainei, au declarat oficialii.

Printre cei răniți în urma atacului asupra centrului orașului s-au numărat un băiat și o fetiță de trei ani și o fată în vârstă de șapte, potrivit lui Valentin Reznicenko, șeful administrației militare din Dnipropetrovsk.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG