Linkuri accesibilitate

Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.
Un bloc de locuințe a fost lovit vineri de o rachetă rusească la Krivoi Rog. Un copil de nici doi ani a rămas fără părinți, alți patru copii au fost uciși iar altul este căutat încă sub dărâmături de salvatori.

Războiul din Ucraina | Trei persoane ucise în atacul de la Krivoi Rog și 13 rănite, printre care 4 copii. Al 9-lea pachet de sancțiuni UE

Rusia a lansat vineri peste 76 de rachete în toată Ucraina, inclusiv asupra Kievului. Statele blocului comunitar au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Vladimir Putin pregătește pentru anul viitor o nouă ofensivă majoră și va încerca iarăși să captureze Kievul.

21:45 16.12.2022

Agenția Europeană de Apărare: Războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei demonstrează deficiențele noastre de capacitate

Statele UE ar trebui să cumpere arme în comun pentru a reaproviziona stocurile după aprovizionarea Ucrainei, a declarat agenția de apărare a blocului, avertizând că SUA nu vor putea întotdeauna să protejeze Europa de amenințări.

„Războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei demonstrează deficiențele noastre de capacitate”, a declarat Jiří Šedivý, directorul executiv al Agenției Europene de Apărare.

Agenția a avut discuții cu firmele europene de armament pentru a crește producția, a spus el, precum și cu mai multe țări pentru a se asocia la achiziția de echipamente și muniție.

21:06 16.12.2022

SUA sporesc capacitățile de apărare aeriană pentru Ucraina

Următorul pachet de asistență al SUA în materie de securitate pentru Ucraina va include mai multe capacități de apărare aeriană, a anunțat Casa Albă.

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat săptămâna aceasta că, dacă SUA va livra Ucrainei sisteme sofisticate de apărare aeriană Patriot, astfel de sisteme și orice echipaj care le însoțesc ar deveni o țintă legitimă pentru armata rusă.

Washingtonul a respins amenințarea.

21:00 16.12.2022

37 din cele 40 de rachete lansate asupra Kievului au fost anihilate

Administrația orașului Kiev a declarat că capitala Ucrainei a rezistat „unui dintre cele mai mari atacuri cu rachete” lansate de forțele ruse de când au invadat Ucraina în urmă cu aproape 10 luni.

Administrația a spus că forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât 37 din „aproximativ 40” de rachete care au intrat în spațiul aerian al orașului.

Au existat întreruperi de apă în fiecare cartier, potrivit primarului orașului, Vitali Klitciko, iar localnicii au raportat întreruperi imediate de curent.

19:23 16.12.2022

Exterminarea ucrainenilor de regimul lui Putin. Premierul ucrainean: scopul Rusiei este să-i lase pe ucraineni fără lumină, apă sau căldură

Prim-ministrul ucrainean Denîs Șmihal a spus la ședința de guvern de vineri, după ce o nouă rundă de atacuri rusești a lovit infrastructura națiunii că rușii „și-au stabilit un obiectiv din a lăsa ucrainenii fără lumină, apă și căldură”. „Lumea ar trebui să răspundă cu siguranță acestor acțiuni ale Rusiei cu pași rapizi și decisivi”, a spus el, citat de CNN.

Premierul a susținut că apărarea antiaeriană a doborât 60 din cele 76 de rachete din baraj. „Le mulțumim apărătorilor cerului ucrainean pentru acest lucru”, a spus Șmihal.

Dar unele dintre rachetele care și-au găsit țintele vizate au lovit substații de înaltă tensiune și generatoare de electricitate, a spus premierul.

„Încă o dată, există o lipsă gravă în sistemul de alimentare”, a spus premierul. „Și acum sunt întreruperi de urgență aproape în toată țara”.

Mai mulți lideri locali au anunțat că au probleme în aprovizionarea curentă cu energie. Oleg Sîniehubov, lider din regiunea de nord-est Harkov, a declarat pe Telegram că inginerii au început să restabilească electricitatea în orașul Harkov și în mai mult de o jumătate de duzină de orașe din jur, inclusiv Izium.

Andrii Raîkovici, șef al administrației militare a regiunii Kirovohrad din centrul Ucrainei, a declarat că puterea a fost restabilită pentru mai mult de 30% dintre consumatorii locali.

„În primul rând, instalațiile de infrastructură critică, instituțiile medicale sunt alimentate cu energie electrică. Apoi, casele”, a explicat el.

Compania electrică de stat Ukrenergo nu a publicat încă date naționale despre întreruperile de curent vineri.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG