Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

11:01 1.3.2022

Parlamentul European se întrunește marți pentru a dezbate invadarea Ucrainei de forțele militare ale Rusiei

În discuții vor interveni și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintele Parlamentului Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a anunțat președinta PE, Roberta Metsola pe pagina sa de Twitter.

Potrivit acesteia, dezbaterile vor fi urmate de adoptarea unei rezoluții a Parlamentului european. „Asistăm la invadarea unui stat suveran și independent. Sunt în joc libertatea și valorile. Trebuie să luăm atitudine”, a transmis Metsola.

Dezbaterile vor putea fi urmărite AICI.

11:26 1.3.2022

Pierderile armatei Rusiei

Ministrul ucrainean al Apărării a publicat pe contul său de Twitter informații despre pierderile pe care partea ucraineană estimează că le-a adus forțelor Rusiei de la începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin.

Numărul victimelor în rândul militarilor ruși s-ar apropia de 6.000.

„Inamicul e demoralizat, e în agonie. Invadatorii împușcă civili pentru că ucrainenii care au arme sunt prea puternici pentru ei”, a scris Oleksii Reznikov.

11:48 1.3.2022

Temeri majore pentru soarta populației ucrainene

Strategiile militare Rusiei ar putea deveni devastatoare pentru civili, spun reprezentanți ai comunității internaționale citați de Reuters.

Pe măsură ce o coloană uriașă de echipamente militare se îndreaptă spre Kiev, bombardamentele tot mai agresive asupra zonelor rezidențiale din Harkov provoacă îngrijorări serioase cu privire la riscul ca liderii militari ai Rusiei să adopte tactici devastatoare folosite în trecut în Cecenia și Siria.

Acestea includ atacuri aeriene violente asupra zonelor rezidențiale, care facilitează intrarea forțelor terestre fără a întâmpina multă rezistență.

Centrul orașului Harkov, 1 martie 2022.
Centrul orașului Harkov, 1 martie 2022.

12:06 1.3.2022

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a reluat, marți, criticile la adresa Occidentului și a exprimat presupusele îngrijorări cu privire la dezvoltarea armelor nucleare în Ucraina.

Serghei Lavrov a vorbit în deschiderea unei conferințe organizate la Moscova, fără a face vreo declarație cu privire la atacul violent asupra Ucrainei.

În ultimele zile, Vladimir Putin a adus în discuția arsenalul nuclear al Rusiei, în ceea ce analiștii internaționali consideră o încercare de intimidare în urma sancțiunilor impuse Rusiei de Occident.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG