Linkuri accesibilitate

Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.
Zona clădirii Administrației Regionale din Harkov, după atacul cu rachetă de marți dimineață. Autoritățile spun după primele estimări că au fost rănite cel puțin șase persoane, inclusiv un copil.

Rusia atacă Ucraina | Turnul TV din Kiev, bombardat. La fel și Memorialul Holocaustului. Zelenski: La ce bun să spui „Never again”

Un convoi militar rus lung de circa 65 de kilometri se îndreaptă spre Kiev. Luptă din Ucraina au devenit mai violente luni, cu atacuri descrise de președintele Zelenski drept crime de război. Se bănuiește că Rusia a folosit bombe termobarice în atacul asupra unui complex rezidențial din Harkov.

Atacurile armatei ruse s-au intensificat în cursul zilei de luni, provocând distrugeri și victime în rândul civililor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, drept devastator. El acuză Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat marți seară că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei.

Negocierile de luni dintre delegațiile Kievului și Moscovei nu au dus la niciun rezultat. Ele au avut loc în timp ce armata rusă ataca violent Harkov, iar Kievul solicita aderarea la Uniunea Europeană într-o procedură de urgență.

Un convoi militar rus de circa 65 de kilometri se îndreaptă, marți dimineață, către Kiev.

12:18 1.3.2022

Convoiul masiv al armatei ruse se apropie de Kiev

Sute de tancuri, vehicule blindate, logistice și de artilerie autopropulsată se apropie de Kiev, transmite CNN, în pregătirea a ceea ce ar putea deveni o lovitură majoră pentru rezistența ucraineană din capitala Ucrainei.

În paralel, forțele aeriene ale Rusiei au lansat atacuri aeriene violente asupra orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. Experții internaționali avertizează că bombardamentele ar putea sugera o schimbare de tactică violentă și devastatoare pentru civili.

Centrul orașului Harkov, 1 martie 2022.
Centrul orașului Harkov, 1 martie 2022.

Un oficial american avertiza încă de duminică că Vladimir Putin își concentrase două treimi din forța militară de luptă avută la dispoziție în atacul asupra Ucrainei.

Rezistența din partea armatei și civililor ucraineni pare să fi fost mai mare decât se așteptau atacatorii, ceea ce ar putea explica atacurile aeriene masive de marți de la Harkov și coloana uriașă de echipamente militare ale Rusiei care se îndreaptă spre Kiev.

12:29 1.3.2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, marți, la baza militară Łask din Polonia, că forța de răspuns a NATO intră în acțiune în România, prin intermediul militarilor francezi ajunși deja aici.

„Lumea e alături de Ucraina și cere pace”, a spus Jens Stoltenberg.

Ministerul român al Apărării a anunțat, luni seară, sosirea primilor militari ai detașamentului Armatei Franceze la baza Mihail Kogălniceanu.

12:44 1.3.2022

„Forțele ruse încearcă să asedieze Kievul și Harkov”

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici a declarat că forțele ruse încearcă să asedieze Kievul și orașul din nord-estul țării, Harkov, al doilea ca mărime al Ucrainei, transmite Reuters.

El a spus, într-un discurs televizat, că forțele ucrainene mențin în controlul controlul asupra țării.

În timpul nopții au fost atacuri de artilerie ale Rusiei în Kiev, Harkov și Mariupol, a spus el, iar militarii ucraineni au doborât avioane militare rusești în jurul capitalei Ucrainei.

O coloană masivă a forțelor militare rusești se îndreaptă spre Kiev, ceea ce sporește îngrijorările cu privire la intenția unui asediu în condițiile în care temperaturile sunt deja coborâte în zonă, transmite CNN, și alimentele se împuținează.

Moartea unei fete de șase ani după un atac al forțelor Rusiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00

12:50 1.3.2022

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a reluat, marți, mesajele propagandei Kremlinului pentru justificarea atacului militar asupra Ucrainei.

Actuala putere „neo-nazistă” și „ultranaționalistă” de la Kiev ar fi fost impusă de Occident, a spus Serghei Lavrov, iar Guvernul de la Kiev ar fi desfășurat o politică de de-rusificare și asimilare forțată a populației de etnie rusă.

Ucraina este „forțată să intre în NATO”, a spus acesta.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG