Uniunea Europeană: Noi sancţiuni impuse Rusiei
Uniunea Europeană a impus mai multe sancţiuni Rusiei, joi, pe fondul războiului din Ucraina, după ce statele membre ale blocului au susţinut o serie de măsuri care ar include importurile de aur şi ar înăspri controalele exporturilor asupra unor bunuri de înaltă tehnologie, relatează The Associated Press, citată de News.ro.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „sancţiunile consolidate şi prelungite ale UE împotriva Kremlinului” transmit „un semnal puternic Moscovei”, acela că Uniunea „va menţine presiunea ridicată atât timp cât va fi nevoie”.
Detaliile sancţiunilor sunt încă neclare, deoarece trebuie să fie mai întâi publicate în monitorul oficial al UE.
Dmitri Peskov spune că Vladimir Putin e sănătos
Kremlinul a respins speculațiile mass-media conform căreia sănătatea președintelui Vladimir Putin are de suferit, respingând zvonurile drept „nimic altceva decât falsuri”.
Vorbind cu reporterii la Moscova pe 21 iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că liderul rus în vârstă de 69 de ani este bine, adăugând că o criză de tuse în timpul unei apariții publice s-a datorat unei simple răceli pe care a luat-o în timpul unei călătorii în Iranul, din cauza aerul condiționat de intensitate mare.
Până acum, în ciuda informațiilor apărute în ultimele luni care susțin că Putin are cancer, boala Parkinson sau ambele, nu există dovezi că este bolnav, iar Kremlinul a declarat în repetate rânduri că liderul rus este sănătos.
Ministrul turc de externe anunță o întâlnire cu Finlanda și Suedia în august
Oficiali din Turcia, Finlanda şi Suedia se vor întâlni în luna august pentru a evalua progresele înregistrate în privinţa îndeplinirii cererilor Ankarei de combatere a terorismului din partea ţărilor nordice referitoare la ridicarea dreptului de veto al Turciei asupra candidaturii Helsinkiului şi Stockholmului la NATO, a declarat, joi, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.
Şeful diplomaţiei turce a declarat pentru televiziunea de stat TRT Haber că întâlnirea va fi prima dintr-un comitet de monitorizare format în baza unui acord semnat de cele trei ţări luna trecută.
El a repetat că Turcia va bloca aderarea ţărilor nordice dacă acestea nu îşi respectă promisiunile.
Mai multe persoane rănite și două ucise într-un atac rusesc asupra Harcovului
Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte nouăsprezece au fost rănite, printre care şi un copil, într-un atac asupra Harkovului, a declarat şeful administraţiei militare regionale Oleg Siniehubov, scrie The Guardian.
Siniehubov a postat pe contul de Telegram că printre răniţi se numără un copil şi că patru persoane „sunt în stare gravă”.
„Inamicul rus atacă exclusiv străzile oraşului, pavilioanele comerciale şi infrastructura rezidenţială. A fost atacată o clădire rezidenţială în care se afla un cabinet stomatologic privat. În incintă nu se aflau oameni. Locuitorii din Harkov sunt rugaţi să fie extrem de vigilenţi, inamicul trage haotic şi brutal în oraş”, a mai precizat guvernatorul regional.